kořenová zelenina

Jak připravit pečenou zimní zeleninu s hořčičnou zálivkou | recept

Pečená zimní zelenina s hořčičnou zálivkou | recept. Pečená kořenová zelenina je pro mě lahůdkou sama o sobě. Pokud ji správně nakombinujete a ochutíte skvělou hořčičnou zálivkou, uvidíte, že se po ní jen zapráší. Upéct toto jídlo můžete jako...

Jak připravit hovězí maso po burgundsku | recept

Hovězí maso po burgundsku | recept. Hovězí maso po burgundsku je jídlo, které má svůj původ, jak už název napovídá, ve Francii. Jedná se o hustou tmavě červenou omáčku se šťavnatými plátky hovězího masa. Recept se často liší v detailech, ten náš je...

Jak uvařit hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept

Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept. Polévky jsou důležitou součástí jídelního lístku. Mají za úkol povzbudit chuť k jídlu a podporují vyměšování trávicích šťáv před dalším chodem. Polévky se dělí podle způsobu přípravy na čisté vývary a...

Jak přichystat teplý salát z kořenové zeleniny | recept

Teplý salát z kořenové zeleniny | recept. Máte rádi zeleninu na všechny způsoby? Ale také se vám v zimě nechce jíst studenou čerstvou zeleninu? Podle některých názorů je v chladnějších částech roku, kdy je většina zeleninového sortimentu z dovozu,...

Jak přichystat pečené zeleninové hranolky s bylinkovým dipem | recept

Pečené zeleninové hranolky s bylinkovým dipem | recept. Nejlepší a nejoblíbenější jídla bývají někdy ta nejjednodušší. To platí i o následujícím receptu. Na přípravu je tento pokrm velice snadný. Potřebujete v podstatě pouze pár surovin, ostrý nůž,...

Jak uvařit petrželový krém s bryndzou | recept

Krémová petrželová polévka s bryndzou | recept. Kořenová zelenina je skvělá i jako polévkový krém. Pokud navíc použijete jako základ petržel, získáte lehce nasládlou a zdravou polévku. Uvařte si petrželový krém podle následujícího receptu. Jde o...

Jak připravit pyré z kořenové zeleniny s restovanou cibulkou | recept

Pyré z kořenové zeleniny | recept. Kořenová zelenina je s českou kuchyní těsně spjata. Není však nutné omezovat se při jejím použití pouze na omáčky a polévky, lze ji využít i moderněji. Následující recept na zeleninové pyré nabízí skvělou možnost,...

Jak uvařit pohankové rizoto s pečenou zeleninou | recept

Pohankové rizoto s pečenou zeleninou | recept. Pohanka je velice zdravou plodinou, rozšiřuje se k nám spíše ze západních zemí, avšak hojně a dlouho je rozšířena i na východě, ukrajinská a ruská kuchyně se bez ní neobejde. Jde o obilovinu, jejíž chuť...

Jak uvařit pórkovou polévku se slunečnicovými semínky | recept

Pórková polévka se slunečnicovými semínky | recept. Polévky můžete konzumovat nejen jako první chod oběda, ale výborné jsou i jako teplá večeře. Při jejich přípravě celkem snadno zpracujete nejrůznější zeleninu, kterou tak nenápadně prosadíte do...

Jak uvařit cizrnovou polévku s muškátovým květem | recept

Cizrnová polévka s muškátovým květem | recept. Cizrna je známá také pod jménem římský hrách. Cizrna má své místo především ve středomořské kuchyni až po kuchyni střední Asie, kde se i dlouhodobě pěstuje. Patří mezi luštěniny, proto ji lze využít i...

Stránky