bezmasé jídlo

Jak uvařit polévku z řapíkatého celeru | recept

Polévka z řapíkatého celeru | recept. Polévka nemusí být pouze prvním chodem před hlavním jídlem, může být také chutnou a lehkou večeří, zvláště v zimě dokáže prohřát lépe než čaj. Vyzkoušejte polévku z řapíkatého celeru. Recept je z kategorie pro...

Jak na bramborovou kaši s kukuřicí a hrubozrnnou hořčicí | recept

Bramborová kaše s kukuřicí a hrubozrnnou hořčicí | recept. Zbyla vám kaše a vám je líto ji vyhodit? Existuje spousta způsobů, jak ji využít. Vyzkoušejte následující recept. Díky několika fíglům vykouzlíte ze zbytkového jídla nevšední pokrm, který...

Jak připravit pečenou zimní zeleninu s hořčičnou zálivkou | recept

Pečená zimní zelenina s hořčičnou zálivkou | recept. Pečená kořenová zelenina je pro mě lahůdkou sama o sobě. Pokud ji správně nakombinujete a ochutíte skvělou hořčičnou zálivkou, uvidíte, že se po ní jen zapráší. Upéct toto jídlo můžete jako...

Jak připravit chutné a snadné karbanátky z červené řepy | recept

Chutné a snadné karbanátky z červené řepy | recept. Červená řepa je v módě několik posledních let, nutno podotknout, že jde o velice zdravou módu, protože řepa obsahuje velké množství vitamínů a dalších cenných látek. Navíc je v našich končinách i...

Jak na teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept

Teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept. Skleněné nudle patří neodmyslitelně do asijské kuchyně, ale lze je využít i pro jiné úpravy. Jejich úprava je velice jednoduchá a rychlá. Většinu druhů skleněných nudlí lze připravit...

Jak na zeleninové placky | recept

Zeleninové placky | recept. Máte rádi bramborák, ale bývá vám po něm těžko? Vyzkoušejte následující recept na zeleninové placky. Základ je podobný jako právě na oblíbené bramboráky, ale díky tomu, že jsou tyto placky pečené takřka na sucho a větší...

Jak připravit pikantní smažený patizon | recept

Pikantní smažený patizon | recept. Patizon patří mezi tykve, stejně tak jako dýně či cuketa. Smažený patizon představuje jednu z nejoblíbenějších úprav této zeleniny. Zkuste si jej však připravit trochu netradičně – s pikantním nádechem nebo třeba...

Jak přichystat pomazánku z pečeného lilku | recept

Pomazánka z pečeného lilku | recept. Lilek neboli baklažán pochází z Balkánu a je příbuzný brambor a rajčat. Lilek lze poměrně snadno pěstovat i v našich zeměpisných šířkách. Má lehce houbovitou chuť. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a rychlá....

Jak připravit houbový bramborák | recept

Houbový bramborák | recept. Bramboráky jsou velmi oblíbené a levné jídlo. Pokud Vás již omrzela tradiční varianta bramboráku bez masa nebo třeba s uzeným masem, vyzkoušejte náš recept. V následujícím článku naleznete postup přípravy houbového...

Jak na jáhlové rizoto s pestem a cuketou | recept

Jáhlové rizoto s pestem a cuketou | recept. Jáhly jsou velice zdravou potravinou, i když poněkud opomíjenou. Jedná se o loupané proso. Jáhly obsahují řadu minerálních látek, jako je draslík, hořčík, fosfor, měď, železo nebo zinek, navíc v nich...

Stránky