čočka

Jak uvařit polévku z červené čočky a hub | recept

Polévka z červené čočky a hub | recept. Luštěniny bychom měli pro jejich prospěšné účinky zařazovat do jídelníčku alespoň jedenkrát týdně. Luštěniny obsahují vysoký podíl vlákniny a mají nízký glykemický index, hodí se i k dietnímu stravování....

Jak uvařit těstoviny s luštěninami | recept

Těstoviny s luštěninami | recept. Italská gastronomie se vyznačuje jednoduchými, lehkými a chutnými recepty, proto je oblíbená na celém světě. Základ italské kuchyně tvoří těstoviny, zelenina, ryby, olivový olej, čerstvé bylinky, luštěniny a houby....

Jak naklíčit semínka v PET lahvi | Jak na zdravé klíčky

Jak naklíčit semínka v PET lahvi | Jak na zdravé klíčky. Konzumace klíčků není, jak by se mohlo zdát, „módní vlnou“. Již ve starověké Číně se jimi léčily různé nemoci. Klíčky obsahují množství vitaminů (A, B, C, D, E, K), minerálních látek,...

Jak udělat zapečenou čočku s vejci | recept

Zapečená čočka s vejci | recept. Luštěniny zařazujeme do jídelníčku méně, než by si pro své výživové vlastnosti zasloužily. Je to i tím, že obsahují buničinu ve větším množství, a právě proto jsou těžce stravitelné. Lidem, kterým činí konzumace...

Jak připravit jemnou čočkovou polévku s olivovým olejem a šunkou | recept

Čočková polévka s olivovým olejem a šunkou | recept. Čočka je luštěninou původem z Přední Asie, na asijském kontinentu se pak konzumuje v mnohem větší míře, než u nás. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálů prospěšných pro náš organismus, proto bychom...

Jak uvařit čočku nakyselo | recept

Čočka nakyselo | recept. Luštěniny tvoří důležitou složku naší výživy. Mezi luštěniny se řadí hrách, fazole, čočka, sója. Čočka je v kuchyni asi nejoblíbenější. Luštěniny obsahují mnoho bílkovin a škrobu, vápník, hořčík, draslík fosfor, železo a...

Jak na zelenou čočku (kaviár chudých) | recepty

Zelená čočka je úžasná, protože se nemusí namáčet, drží tvar a skvěle chutná. Čočka zvaná Puy pochází z Francie, je drobnější než klasická hnědá čočka a má šedozelenou barvu. Je výborná jako teplý salát, příloha po indicku či s pečenou zeleninou,...

Jak připravit salát z čočky beluga | recept

Luštěniny jsou v naší kuchyni neprávem opomíjené. Částečně za to může jejich nadýmavý účinek. Nadýmání po konzumaci luštěnin snížíte přidáním koření při jejich přípravě, např. saturejky, kmínu, kurkumy. Pomáhá také vodu, v níž se luštěniny před...

Jak vařit s červenou čočkou

Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsahuje mnoho vlákniny, bílkovin a cenných minerálních látek – železo, fosfor, zinek, selen či vitamín...

Jak uvařit čočkovou polévku | recept

Recept na čočkovou polévku. Čočkovou polévku mají rádi malí i velcí. Čočková polévka je ale oblíbená i hospodyňkami – je uvařená brzy, suroviny na její přípravu jsou levné, a protože je čočková polévka sytá i výživná, docela postačí jako menší...

Stránky