vejce

Jak zapéct kukuřičné lupínky s vejci | recept

Jak zapéct kukuřičné lupínky s vejci | recept. Recept je na velmi rychlé jídlo z vajec, zeleniny, hub a kukuřičných lupínků. Doporučuje se ho podávat jako přílohu k bramborové kaši, podle mě je mnohem lepší teplé s celozrnným rohlíkem a listovým...

Jak připravit kroupový trhanec | recept

Kroupový trhanec | recept. Kroupový trhanec je levné, snadné a poměrně zdravé jídlo. Chcete-li ho mít ještě zdravější, sádlo zaměňte za olej a uzené maso může být třeba krůtí nebo kuřecí. Nejlépe chutná čerstvě upečený, ještě teplý. Studený také...

Jak připravit brokolicový nákyp | recept

Brokolicový nákyp | recept. Brokolice je zelenina, kterou jsem dlouhou dobu neměla zrovna v oblibě. Jednou za čas jsem sice uvařila krémovou polévku, ale nic jiného mě nelákalo vyzkoušet. Nedávno jsem měla možnost ochutnat něco, co změnilo můj...

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept

Kedlubnové karbanátky | recept. Už jste někdy ochutnali zeleninové karbanátky? Přiznám se, že já je také jedla poprvé a rozhodně ne naposled. Karbanátky je údajně možné připravit z kadeřávku, brokolice, zelí nebo kedlubnu. Zkoušela jsem kedlubnovou...

Jak upéct zelnou sekanou se skleněnými nudlemi | recept

Zelná sekaná se skleněnými nudlemi | recept. Následující recept mě zaujal zdánlivou neslučitelností přísad. Vyzkoušela jsem ho ze zvědavosti a výsledek mne mile překvapil. Sekanou ale nečekejte, zelná má s výrobkem z masa společný jen tvar. Recept...

Jak upéct slané košíčky s ředkvičkami a sýrem | recept

Slané košíčky s ředkvičkami a sýrem | recept. Košíčky ze slaného těsta můžete mít napečené předem. Korpusy z tohoto těsta se dají dobře skladovat v mrazničce. Stačí je zhruba dvě hodiny před plněním nechat rozmrznout. Z těsta nemusíte péci jen...

Jak zapéct sýr Hermelín v listovém těstě | recept

Zapečený Hermelín v listovém těstě | recept. Výhodou listového těsta je, že může být „v pohotovosti“ v mrazničce a tím pádem k dispozici vždy, kdy je třeba udělat rychlé občerstvení, svačinu nebo večeři. K naplnění listových kapsiček se v chladničce...

Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept

Mrkvový „piškot“ | recept. Pokud jste příznivci netradičních chutí, následující recept je přesně pro Vás! Recept je velmi starý a původ má v krkonošské kuchyni. Moučník svou chutí nezapře hlavní ingredienci – mrkev. Proto ho doporučuji těm, kteří...

Jak připravit sýrové suflé | recept

Sýrové suflé | recept. Připravit hezky nadýchané, správně vyběhlé suflé se občas nepodaří ani zkušenému kuchaři. Aby se tato šlehaná specialita povedla, je nutné dodržet správný technologický postup. Útěchou (i když malou) v případě neúspěchu je, že...

Jak připravit velikonoční vaječnou tlačenku | recept

Velikonoční vaječnou tlačenku | recept. Vaječnou tlačenku je výhodné připravovat o Velikonocích. Elegantně se zbavíte vykoledovaných vajec a ještě si pochutnáte. Abyste ze všedního jídla vykouzlili velikonoční, do aspiku zalijte celá vejce uvařená...

Stránky