vejce

Jak zapéct květák s uzeninou | recept

Zapečený květák s uzeninou | recept. Květák je na trhu po celý rok, ale podzimní květák, vypěstovaný na poli nebo zahrádce, má mnohem lepší chuť. S rychleným skleníkovým se nedá srovnat. Květák obsahuje mnoho minerálních látek, především vápník,...

Jak připravit bramborovou kaši se ztracenými vejci | recept

Bramborová kaše se ztracenými vejci | recept. U tohoto receptu je zbytečné uvádět přesné dávkování. Je totiž tak jednoduchý, že ho uvaří opravdu úplně každý. Množství ingrediencí si snadno všichni upraví podle aktuální potřeby porcí. 

Jak připravit štěpánské rizoto | recept

Štěpánské rizoto | recept. Není třeba mít na talíři každý den maso. Jsou i bezmasá jídla, která zasytí na delší dobu. Příkladem je následující recept na zeleninové rizoto, které je doplněno natvrdo vařenými vejci. Množství jednotlivých ingrediencí...

Jak připravit salát z nových brambor a tuňáka | recepta

Salát z nových brambor a tuňáka | recept. V teplejších obdobích roku dáváme přednost odlehčené stravě. Je dostatek čerstvé zeleniny, a proto ji zařazujeme do jídelníčku co nejčastěji. Jestliže doplníme zeleninový salát rybím nebo drůbežím masem,...

Jak připravit nadýchané lívance z bramborového těsta | recept

Nadýchané lívance z bramborového těsta | recept. Lívanečky z kynutého bramborového těsta jsou vláčnější a nadýchanější než z litého klasického těsta. Doporučuje se podávat je k dušené zelenině a masu. U nás se připravují stejně jako klasické, sypané...

Jak uvařit maďarskou žampionovou polévku | recept

Maďarskou žampionovou polévku | recept. Recept na tuto polévku pochází z maďarské kuchyně. Možná se vám bude zdát povědomá a budete mít pravdu, velmi se podobá české kulajdě. Nemá cenu se přít, který postup je originální a správný, je mnoho jídel s...

Jak upéct česnekový hubník s uzeným masem | recept

Česnekový hubník s uzeným masem | recept. Pomalu se rozjíždí houbová sezona a tak přijde vhod každý nový recept na jídlo s houbami. Hubník se dělá v některých krajích dodnes, jedná se o staročeský pokrm. Výhodou je, že se dá připravit z hub...

Jak namíchat pestrý zeleninový salát s vejci | recept

Pestrý zeleninový salát s vejci | recept. Tento neobvyklý salát vás zaujme barevností a netradiční kombinací zeleniny. Salát pro lepší propojení chutí potřebuje několik hodin odležet v chladu a v dobře utěsněné nádobě vydrží i dva dny. Vejce se...

Jak zapéct kukuřičné lupínky s vejci | recept

Jak zapéct kukuřičné lupínky s vejci | recept. Recept je na velmi rychlé jídlo z vajec, zeleniny, hub a kukuřičných lupínků. Doporučuje se ho podávat jako přílohu k bramborové kaši, podle mě je mnohem lepší teplé s celozrnným rohlíkem a listovým...

Jak připravit kroupový trhanec | recept

Kroupový trhanec | recept. Kroupový trhanec je levné, snadné a poměrně zdravé jídlo. Chcete-li ho mít ještě zdravější, sádlo zaměňte za olej a uzené maso může být třeba krůtí nebo kuřecí. Nejlépe chutná čerstvě upečený, ještě teplý. Studený také...

Stránky