vejce

Jak připravit nadýchané lívance z bramborového těsta | recept

Nadýchané lívance z bramborového těsta | recept. Lívanečky z kynutého bramborového těsta jsou vláčnější a nadýchanější než z litého klasického těsta. Doporučuje se podávat je k dušené zelenině a masu. U nás se připravují stejně jako klasické, sypané...

Jak uvařit maďarskou žampionovou polévku | recept

Maďarskou žampionovou polévku | recept. Recept na tuto polévku pochází z maďarské kuchyně. Možná se vám bude zdát povědomá a budete mít pravdu, velmi se podobá české kulajdě. Nemá cenu se přít, který postup je originální a správný, je mnoho jídel s...

Jak upéct česnekový hubník s uzeným masem | recept

Česnekový hubník s uzeným masem | recept. Pomalu se rozjíždí houbová sezona a tak přijde vhod každý nový recept na jídlo s houbami. Hubník se dělá v některých krajích dodnes, jedná se o staročeský pokrm. Výhodou je, že se dá připravit z hub...

Jak namíchat pestrý zeleninový salát s vejci | recept

Pestrý zeleninový salát s vejci | recept. Tento neobvyklý salát vás zaujme barevností a netradiční kombinací zeleniny. Salát pro lepší propojení chutí potřebuje několik hodin odležet v chladu a v dobře utěsněné nádobě vydrží i dva dny. Vejce se...

Jak zapéct kukuřičné lupínky s vejci | recept

Jak zapéct kukuřičné lupínky s vejci | recept. Recept je na velmi rychlé jídlo z vajec, zeleniny, hub a kukuřičných lupínků. Doporučuje se ho podávat jako přílohu k bramborové kaši, podle mě je mnohem lepší teplé s celozrnným rohlíkem a listovým...

Jak připravit kroupový trhanec | recept

Kroupový trhanec | recept. Kroupový trhanec je levné, snadné a poměrně zdravé jídlo. Chcete-li ho mít ještě zdravější, sádlo zaměňte za olej a uzené maso může být třeba krůtí nebo kuřecí. Nejlépe chutná čerstvě upečený, ještě teplý. Studený také...

Jak připravit brokolicový nákyp | recept

Brokolicový nákyp | recept. Brokolice je zelenina, kterou jsem dlouhou dobu neměla zrovna v oblibě. Jednou za čas jsem sice uvařila krémovou polévku, ale nic jiného mě nelákalo vyzkoušet. Nedávno jsem měla možnost ochutnat něco, co změnilo můj...

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept

Kedlubnové karbanátky | recept. Už jste někdy ochutnali zeleninové karbanátky? Přiznám se, že já je také jedla poprvé a rozhodně ne naposled. Karbanátky je údajně možné připravit z kadeřávku, brokolice, zelí nebo kedlubnu. Zkoušela jsem kedlubnovou...

Jak upéct zelnou sekanou se skleněnými nudlemi | recept

Zelná sekaná se skleněnými nudlemi | recept. Následující recept mě zaujal zdánlivou neslučitelností přísad. Vyzkoušela jsem ho ze zvědavosti a výsledek mne mile překvapil. Sekanou ale nečekejte, zelná má s výrobkem z masa společný jen tvar. Recept...

Jak upéct slané košíčky s ředkvičkami a sýrem | recept

Slané košíčky s ředkvičkami a sýrem | recept. Košíčky ze slaného těsta můžete mít napečené předem. Korpusy z tohoto těsta se dají dobře skladovat v mrazničce. Stačí je zhruba dvě hodiny před plněním nechat rozmrznout. Z těsta nemusíte péci jen...

Stránky