mouka

Jak upéct mrkvové řezy s ovesnými vločkami | recept

Mrkvové řezy s ovesnými vločkami | recept. Následující recept na rychlý moučník přijde vhod vždy, když se ohlásí nečekaná návštěva. Hlavní surovinou je strouhaná mrkev, ale málokdo ji v těstě odhalí. Díky pomerančové kůře buchta voní a mrkev není...

Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept

Mrkvový „piškot“ | recept. Pokud jste příznivci netradičních chutí, následující recept je přesně pro Vás! Recept je velmi starý a původ má v krkonošské kuchyni. Moučník svou chutí nezapře hlavní ingredienci – mrkev. Proto ho doporučuji těm, kteří...

Jak upéct sýrové tyčinky podle receptu z roku 1938 | recept

Sýrové tyčinky podle receptu z roku 1938 | recept. Slané pečivo se hodí k pohoštění při různých příležitostech, receptů na něj není nikdy dost. Proto ráda zkouším nově objevené recepty a jedním z nich je i tento na sýrové tyčinky. Tyčinky se snědly...

Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept

Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept. Recept na netradiční úpravu bílé vinné klobásy pochází z polské kuchyně. Podobně pečená klobása (se zelím) se připravuje i u nás, hlavně na Velikonoce. U našich sousedů k...

Jak udělat domácí žloutkové věnečky | recept

Domácí žloutkové věnečky | recept. Žloutkové věnečky patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější cukrářské výrobky. Kvalitní věneček z poctivých surovin není zrovna levný, a tak se výrobci snaží vycházet vstříc spotřebitelům vyžadujícím co nejnižší cenu....

Jak udělat jablkové knedlíky z tvarohového těsta | recept

Jablkové knedlíky z tvarohového těsta | recept. Jablečné knedlíky nejsou tak obvyklé, jako jsou knedlíky z jiných druhů ovoce. Přesto se v některých krajích dělají. Jejich zvláštností je to, že jablka jsou přimíchány přímo v těstě, neslouží jako...

Jak připravit květák v sýrovém těstíčku | recept

Květák v sýrovém těstíčku | recept. Květák obalovaný v sýrovém těstíčku s vínem se hodí nejen jako hlavní bezmasé jídlo. Doplněný tvarohovým nebo česnekovým dipem ho můžete podávat jako součást pohoštění při různých akcích. Obalovaný květák chutná...

Jak udělat ředkvičkové placky | recept

Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší jsou z výživového hlediska syrové, ale je-li jich nadbytek, přijde vhod i recept na netradiční...

Jak upéct sušenky z mandlové mouky | recept

Sušenky z mandlové  mouky | recept. Nabízím vám k vyzkoušení můj vlastní recept na sušenky bez mouky a bez cukru. Na počátku všeho byla nutnost upéct pro diabetika a celiaka. Nechtělo se mi připravovat pohoštění každému zvlášť a tak jsem upekla...

Jak připravit zelený hrášek na smetaně | recept

Zelený hrášek na smetaně | recept. Neobvyklá úprava zeleného hrášku vás asi překvapí, ale věřte, že takto připravený hrášek snědí téměř všichni. Zelený hrášek na smetaně se hodí pro ty, jež bojují s hmotností a snaží se nějaké to kilo shodit. Jídlo...

Stránky