povidla

Jak upéct povidlové hřebeny z kynutého těsta | recept

Povidlové hřebeny z kynutého těsta | recept. Není nad kynuté těsto, je naprosto univerzální a pokud k němu nechováte odpor kvůli jeho nadýmavým účinkům, tak mi jistě dáte za pravdu, že čerstvému kynutému koláči se nic nevyrovná. Receptů na kynuté...

Jak na snadná švestková povidla | recept

Švestková sezona je v plném proudu a byla by velká škoda ji nevyužít. Máte-li švestky rádi, vyrobte si z nich domácí povidla. Domácí povidla jsou velmi snadná na přípravu a velkou výhodou je, že neobsahují žádná „éčka“ a náramně chutnají. Jak uvařit...

Jak upéct dvojctihodné koláče | recept

Dvojctihodné koláče | recept. Tyto koláčky si zamilujete. Nahoře jsou zdobené tvarohem, rozinkami nebo drobenkou a uvnitř v těstě se skrývá povidlová náplň. Samozřejmě to může být i naopak, nebo můžete kombinovat oba způsoby. Koláčky jsou dlouho...

Jak upéct Šumavský povidloň | recept

Šumavský povidloň | recept. Zákusky z odpalovaného těsta chutnají dětem i dospělým. A nemusejí to být jen věnečky, větrníky či banánky. Na dovolené na Šumavě jsem se setkala se zajímavým a moc dobrým řezem, jmenoval se Šumavský povidloň. O recept na...

Jak udělat různé náplně do buchet | recepty

Náplně do buchet | recepty. V následujícím článku najdete recepty na nejběžnější nádivky do buchet, šátečků nebo koláčů. Množství je většinou psáno orientačně, nebojte se, ochutnávejte a regulujte přísady podle vlastní chuti. Vyzkoušet můžete i jiné...

Jak upéct posvícenské nebo pouťové koláče | recept

Posvícenské koláče | recept. Na podzim se ještě mnohde na venkově udržuje tradice posvícení. Posvícení se slaví první neděli po svátku patrona, jemuž je zasvěcen kostel. Někde se slaví 6 týdnů po pouti. Posvícení byla zároveň oslava konce polních...

Jak uvařit jablečný džem se zázvorem z letních jablek | recept

Jablečný džem | recept. Začínají dozrávat letní jablka. Letní odrůdy jablek nevydrží dlouhé skladování a musejí se rychle zpracovat. Jsou velmi vhodná na přípravu povidel, džemů nebo dětských přesnídávek. Džemy děláme z jablek ještě mírně...

Jak upéct badyánové cukroví s pomerančovou polevou | recept

Badyánové cukroví | recept. Badyánové cukroví je netradiční a překvapí vás svojí neobvyklou, avšak zajímavou kořeněnou chutí. Aby se správně rozvinula chuť badyánu, je nutná trochu delší doba k rozležení. Nechte upečené kousky cukroví ležet v...

Jak uvařit šípkový džem (povidla) | recept

Šípkový džem | recept. Během září a počátkem října dozrávají plody plané růže ─ šípky. Šípky sbíraly už naše babičky a připravovaly z nich různé pochoutky, nápoje, omáčky ke zvěřině i polévky. Krásně červené nebo oranžové šípky obsahují mnoho...

Jak připravit jablečná povidla se šťávou z bezinek | recept

Jablečná povidla se šťávou z bezinek | recept. Povidla z jablek jsou v kuchyni oblíbenou surovinou. Používají se jako náplň do buchet, koláčů a dají se jíst jako přesnídávka. Na povidla zpracujeme i jablka méně kvalitní, nehodící se k uskladnění. V...

Stránky