zapékání

Jak připravit gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept

Gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept. Ráda připravuji jídla z drůbežího masa. Jsou rychle hotová, maso je krásně měkké a navíc lehce stravitelné. Drůbeží maso je chuťově nevýrazné, a proto se dobře kombinuje se zeleninou, ovocem i...

Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept

Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept. Vepřové maso s cibulí je další recept na jídlo z jednoho hrnce. Minimum surovin, práce i nádobí a výsledek je naprosto skvělý. Pokrm z vepřového masa se podává teplý i studený po rozležení. Ohřátý druhý den...

Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept

Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept. Recept na netradiční úpravu bílé vinné klobásy pochází z polské kuchyně. Podobně pečená klobása (se zelím) se připravuje i u nás, hlavně na Velikonoce. U našich sousedů k...

Jak upéct hnízda z mletého masa s vejci | recept

Chutná hnízda z mletého masa s vejci | recept. Pokrmy z mletých mas jsou většinou rychle hotové a nedají moc práce. Hnízda podle následujícího receptu přesně splňují tuto charakteristiku. Přemýšlíte-li, co uvařit z mletého masa, vyzkoušejte snadná a...

Jak zapéct těstoviny se špenátem a uzeným masem | recept

Zapékané těstoviny se špenátem a uzeným masem | recept. Těstoviny a špenát, nejde vám to dohromady? Zahoďte předsudky a vyzkoušejte následující recept. Budete překvapeni, jak spojení špenátu, vařených těstovin a uzeného masa chutná. Recept na...

Jak připravit zapečená rajčata s mletým masem | recept

Zapečená rajčata s mletým masem | recept. Papriky plněné mletým masem jsou všeobecně známé, ale vyzkoušeli jste někdy rajčata? Jsou výborná a pro strávníky s citlivým zažíváním stravitelnější než paprikové lusky. Rajčata mají příjemnou kořenitou...

Jak upéct maso s houbami a paprikou | recept

Zapečené maso s houbami a paprikou | recept. Jídla z jednoho hrnce (pekáče) jsou rychlá a zašpiní se minimum nádobí, proto jsou u mne v kuchyni tak oblíbená. Právě vrcholí houbařská sezona a nápadů na jídla z hub není nikdy dost. Zkusila jsem...

Jak připravit bešamelovou omáčku – bešamel | recept

Bešamelová omáčka | recept. Bešamelová omáčka se používá k zapékání masitých, zeleninových nebo rybích pokrmů. Můžeme ji také ochutit a podávat samostatně s přílohou. K ochucení bešamelu se hodí houby, zelené natě, křen, šunka, sýr, citronová kůra i...

Jak udělat kuřecí prsa na smetaně s cibulí | recept

Připravíme si vynikající zapečená kuřecí prsa na smetaně s cibulí a brambory. Nakrájíme cibuli, kuřecí prsa a brambory. Do zapékací mísy budeme vkládat tři vrstvy - brambory, kuřecí prsa, cibuli a nakonec opět brambory. Vyzkoušejte osvědčený recept...
Obrázek není k dispozici

Jak připravit tradiční žemlovku | recept

Žemlovku si asi většina z nás pamatuje jako nepříliš povedený a rozblemcaný produkt školních jídelen, který pravidelně končil v koši na odpadky. Naštěstí už naše (pra)pra babičky znaly povedený recept na krásně křupavou a jen trošičku rozmáčenou...

Stránky