zelňačka

Jak uvařit zelňačku z červeného zelí | recept

Zelňačka z červeného zelí | recept. Zelňačka se sice vaří většinou z bílého zelí, ale proč ji jednou nezkusit i z červeného? Navíc je bez jíšky či jiných zahušťovadel, tudíž je i zdravější a lehčí. Zahuštěná je pouze rozmixovanou zeleninou a...

Jak si uvařit poctivou českou zelňačku

Polévka z kysaného zelí – zelňačka, je klasika mezi hustými polévkami. Každý má svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit a ta jeho, je ta nej. Dříve byla zelná polévka jídlem chudých lidí. Podávala se ve velké míse, která se postavila...

Jak udělat zelňačku z kysaného zelí | recept

Zelňačka z kysaného zelí recept. Zelňačka výborně zasytí a díky kysanému zelí je plná vitamínů. Na 4 porce zelňačky z kysaného zelí je zapotřebí balíček 500 g kysaného zelí. Zelňačku si podle receptu připravíme s klobásou. Do zelňačky postačí jedna...

Jak vařit z kyselého zelí

Kyselé (kysané) zelí má téměř samé kladné vlastnosti. Někomu sice vadí jeho aroma, jinému tuhá konzistence, ale to lze kuchyňskou úpravou odstranit. Zůstávají jen pozitiva: je bohaté na vitamin C, představuje vítaný zdroj vlákniny, je chutné a levné...

Jak uvařit valašskou kyselicu | recept

Valašská kyselica recept. Valašskou kyselicu z kysaného zelí si tentokrát připravíme s bramborovými lokši a se špekem. Na poctivou valašskou kyselicu si připravíme valašskou kyšku a zakysanou smetanu, sušené hříbky, cibuli, špek, kysané zelí a kmín...

Jak uvařit vánoční zelňačku z kysaného zelí | recept

Vánoční zelňačka z kysaného zelí recept. Vánoční zelňačka je tradiční vánoční polévka, polévka podávaná na Štědrý den. Vánoční bílá zelňačka (vianočná kapustnica) se smetanou na vaření je oblíbená zejména na Slovensku, podává se na Štědrý den a na...
Obrázek není k dispozici

Jak udělat slovenskou vánoční zelňačku

Recept na slovenskou vánoční zelňačku. Ochutnejte recept našich sousedů ze Slovenska, ochutnejte jejich vynikající zelňačku, na které si pochutnávají nejen při štědrovečerní večeři.