pesto

Jak na jáhlové rizoto s pestem a cuketou | recept

Jáhlové rizoto s pestem a cuketou | recept. Jáhly jsou velice zdravou potravinou, i když poněkud opomíjenou. Jedná se o loupané proso. Jáhly obsahují řadu minerálních látek, jako je draslík, hořčík, fosfor, měď, železo nebo zinek, navíc v nich...

Jak uvařit polévku z červené řepy a řapíkatého celeru s pestem | recept

Polévka z červené řepy a řapíkatého celeru s pestem | recept. Variací na zeleninové polévky je opravdu hodně, vlastně záleží na vaší fantazii a chuti. Vyzkoušejte následující recept, základem je červené řepa, která dodá polévce nejen základ chuti,...

Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept

Pórková polévka s pestem | recept. Pórek je většinou pouze doplňková surovina, často nahrazující cibuli. V této polévce však hraje hlavní roli. Jeho sladce řízná chuť je doplněna smetanovým sýrem a pestem. Pokud držíte dietu, je alternativou ricotta...

Jak uvařit domácí plněné těstoviny s pestem | recept

Domácí plněné těstoviny | recept. Příprava domácích těstovin sice zabere trochu více času a vyžaduje i dávku trpělivosti, ale výsledný pokrm vás odmění lahodnou chutí. Podle následujícího receptu si připravíte těstoviny plněné ricottou. Pro přípravu...

Jak připravit kopřivové pesto | recept

Kopřivové pesto | recept. Pesto je hustá směs bylinek, oleje, ořechů a semínek, soli, česneku a sýra. Slouží k ochucení těstovin nebo salátů. Pesto lze vyrobit z mnoha druhů bylinek, salátů a přísad. Je výhodné mít pesto v zásobě, na rychlý oběd...

Jak uvařit těstoviny s domácím rukolovým pestem | recept

Těstoviny s domácím rukolovým pestem | recept. Bazalkové pesto zná určitě každý milovník těstovin. Jde o studenou omáčku, jejímž základem je obvykle právě bazalka, parmazán, ořechy a olivový olej. Pesto lze však připravit i z jiných zelených bylinek...

Jak zhotovit pesto z medvědího česneku | recept

Pesto z medvědího česneku | recept. Medvědí česnek je jarní bylinka vlhčích lužních lesů. Roste na březích potoků, často v bučinách, ve velkém množství. Rostlinka není nijak chráněna, může se tedy sbírat pro vlastní potřebu ve volné přírodě. Sběr je...

Jak se vyznat v těstovinách

Těstoviny jsou v kuchyni oblíbenou a hojně používanou surovinou. Jsou lehce stravitelné, dodají energii a při správném způsobu přípravy, tzn. nerozvařené, mají nízký glykemický index. Jsou vyráběny z pšenice, vajec a vody. Mohou být vaječné i...

Jak připravíme pesto | recept

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená bazalková omáčka, která pochází z oblasti Ligurie v severní Itálii. Alla genovese odkazuje na město Janov (Genova). Pesto lze vyrobit také ze sušených rajčat, medvědího česneku, ze špenátu, kopřiv apod. Poměr...

Jak připravit bazalkové pesto a červené rajčatové pesto | recepty

Nekupujte konzervované bazalkové pesto a ochutnejte domácí čerstvé pesto, vlastnoručeně vyrobené, bez éček a jiných přidaných látek škodících lidskému zdraví. Na přípravu zeleného - bazalkového pesta si přichystejte nejprve česnek, čerstvou bazalku...

Stránky