smažení

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept

Kedlubnové karbanátky | recept. Už jste někdy ochutnali zeleninové karbanátky? Přiznám se, že já je také jedla poprvé a rozhodně ne naposled. Karbanátky je údajně možné připravit z kadeřávku, brokolice, zelí nebo kedlubnu. Zkoušela jsem kedlubnovou...

Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept

Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řetězec rychlého občerstvení. Netvrdím, že chuť je zcela totožná, ale rozhodně může kuřeti jistého...

Jak připravit bramborové „klobásy“ | recept

Bramborové „klobásy“ | recept. Dnešní recept sice není nejzdravější, ale jednou za čas si ho může dovolit (skoro) každý. Bramborové „klobásy“ mají s klobásou společný jen vzhled a název, jedná se o smažené těsto z brambor, plněné směsí uzeného masa...

Jak připravit krůtí prsa s ořechy po čínsku | recept

Krůtí prsa s ořechy po čínsku | recept. Minutky z drůbežího masa jsou hotové během chvilky, a proto patří k mým oblíbeným jídlům. Často je připravuji z krůtího masa. Krůtí maso obsahuje ze všech mas nejméně tuku, díky tomu najde největší uplatnění v...

Jak připravit valašský kontrabáš | recept

Dnešní recept je stará krajová specialita z Valašska. Je to jednoduché a celkem rychlé jídlo z brambor, pohanky a uzeného masa, okořeněné česnekem, majoránkou, cibulkou a pepřem. Jak už to u regionálních specialit bývá, v každé rodině se kontrabáš...

Jak připravit Boží milosti | recept

Jak připravit Boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptura není jednotná, v každém regionu Boží milosti dělají jinak. Jedná se o smažené pečivo z hněteného...

Jak usmažit sekaný vepřový řízek s celerem | recept

Sekaný vepřový řízek s celerem | recept. Mleté maso, ochucené celerem a upravené jako řízek je šťavnaté, křehké a chutná jak teplé, tak studené. Po odležení vymizí typická chuť celeru a zbyde jen příjemně kořeněná chuť. Sekaný řízek s bramborem nebo...

Jak připravit krůtí maso s květákem | recept

Krůtí maso s květákem | recept. Krůtí maso má jemnou chuť a dobře se kombinuje s jinými výraznými chutěmi. Je oblíbené v dietní kuchyni, obsahuje velmi malé množství tuku a vysoké procento bílkovin. Krůtí prsa se dají v kuchyni všestranně využít,...

Jak připravit krůtí prsa v tvarůžkovém těstíčku | recept

Krůtí prsa v tvarůžkovém těstíčku | recept. Maso z krůtích prsou má nevýraznou chuť, při kuchyňské úpravě ho proto výrazněji kořeníme. Chuť masa zvýrazní i některé sýry – například sýr Niva, sýry parmazánového typu, uzené sýry a výborně se uplatní...

Jak se vyznat v olejích na vaření

Jak se vyznat v olejích na vaření | rady a tipy. Slunečnicový olej, řepkový, olivový, ale i kokosový. Toto jsou příklady čtyř známých olejů, které se při přípravě pokrmů využívají. Když se pustíme do podrobnějšího pátrání, zjistíme, že jich je...

Stránky