smažení

Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept

Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na ni žádné zvláštní ingredience. Ve své domovině byla jídlem „chudých“. Není žádný jednotný recept, v...

Jak usmažit nudličky z vepřového masa s lilkem | recept

Nudličky z vepřového masa s lilkem | recept. Lilek je zelenina, která stále více získává na oblibě. Setkat se s ním můžete v mnoha úpravách a to i tam, kde byste ho nečekali. Kombinovat se dá i s masem, jako např. v následujícím zajímavém receptu,...

Jak uvařit čínskou rýži s kuřecím masem | recept

Čínská rýže s kuřecím masem | recept. Pestrobarevné lehké jídlo, velmi snadné na přípravu – to je náš dnešní recept, který vám nabízíme k vyzkoušení. Pokrm lze zařadit i do jídelníčku osob, které chtějí nějaké to kilo zhubnout.

Jak usmažit telecí řízek v sýrovém těstíčku | recept

Telecí řízek v sýrovém těstíčku | recept. Telecí maso má velmi jemnou chuť, obsahuje málo tuku a je lehce stravitelné. To ovšem neplatí pro úpravu popsanou níže, na tuku smažený telecí řízek nepatří zrovna mezi nejzdravější pokrmy. Jednou za čas si...

Jak připravit bramborovou kaši se ztracenými vejci | recept

Bramborová kaše se ztracenými vejci | recept. U tohoto receptu je zbytečné uvádět přesné dávkování. Je totiž tak jednoduchý, že ho uvaří opravdu úplně každý. Množství ingrediencí si snadno všichni upraví podle aktuální potřeby porcí. 

Jak upéct omeletu z ovesných vloček s třešněmi | recept

Omeleta z ovesných vloček s třešněmi | recept. Dnes se chci podělit o další recept z poděděného sešitku po babičce. (Jen pro zajímavost – je datován 14.7.1938.) Vyzkoušela jsem ho, trochu upravila postup a výsledek byl více než uspokojivý. Jelikož...

Jak usmažit nové brambory v těstíčku s česnekovou omáčkou | recept

Jak usmažit nové brambory v těstíčku s česnekovou omáčkou | recept. Brambory s česnekovou omáčkou podle tohoto receptu jsou chutným bezmasým obědem. Ke smažení vybírejte brambory malé. Je s nimi větší práce při přípravě, ale chutí se jim velké hlízy...

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept

Kedlubnové karbanátky | recept. Už jste někdy ochutnali zeleninové karbanátky? Přiznám se, že já je také jedla poprvé a rozhodně ne naposled. Karbanátky je údajně možné připravit z kadeřávku, brokolice, zelí nebo kedlubnu. Zkoušela jsem kedlubnovou...

Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept

Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řetězec rychlého občerstvení. Netvrdím, že chuť je zcela totožná, ale rozhodně může kuřeti jistého...

Jak připravit bramborové „klobásy“ | recept

Bramborové „klobásy“ | recept. Dnešní recept sice není nejzdravější, ale jednou za čas si ho může dovolit (skoro) každý. Bramborové „klobásy“ mají s klobásou společný jen vzhled a název, jedná se o smažené těsto z brambor, plněné směsí uzeného masa...

Stránky