hovězí

Jak uvařit hovězí bourguignon | recept

Jak uvařit hovězí bourguignon | recept. Následující úprava hovězího masa má svůj původ ve Francii. Stejně jako mnoho jiných pokrmů má i tento recept více variací. Uvařit dobrý hovězí bourguignon není těžké, ale velmi zdlouhavé. Až ochutnáte, uvidíte...

Jak uvařit golubce s rajskou omáčkou | recept

Golubce s rajskou omáčkou | recept. Golubce mají nejasný původ, vyskytují se v ruské, polské, rumunské, maďarské i romské kuchyni. Jsou to zelné závitky s mletým masem, pečené naskládané v pekáčku. Příprava je trochu pracnější, ale vyplatí se to....

Jak připravit burger na grilu | recept

Burger na grilu | recept. Hamburger se většinou dělá z hovězího masa a přidává se do něj jen sůl a mletý pepř. Tuto definici najdete v kuchařské knize. Dovoluji si vám nabídnout postup na kořeněnou placičku z mletého míchaného masa. My tomu doma...

Jak uvařit masové koule v rajské omáčce | recept

Masové koule v rajské omáčce | recept. Rajská omáčka patří k pilířům české kuchyně. Nikdy, pokud ji vaříte z čerstvých rajčat, nebude stejná. I ostatní ingredience se liší, někdo přidává kořenovou zeleninu, někdo perník, skořici, bazalku. A našlo by...

Jak uvařit sýrovou omáčku na maso | recept

Sýrová omáčka na maso | recept. Maso se sýrovou omáčkou je rychlá minutka. Sýrová omáčka se hodí k různým druhům masa, proto v receptu záměrně neuvádím jeho druh. Omáčka je sytá, tak jako všechna sýrová jídla. Množství uvedené v receptu stačí pro 3...

Jak připravit zapečený bramborový guláš | recept

Zapečený bramborový guláš | recept. V létě nikdo z nás nechce trávit čas v kuchyni při vaření. Proto vám nabízím dnešní recept na zapečený bramborový guláš, při jehož realizaci budete u sporáku jen krátkou dobu, zbytek za vás „uvaří“ trouba. Předpis...

Jak uvařit pravý maďarský guláš | recept

Maďarský guláš | recept. Následující článek vám poradí, jak si doma připravit pravý maďarský guláš. Guláš je původem pokrm maďarských pastevců, připravoval se nad otevřeným ohněm v kotlíku a měl podobu husté gulášové polévky. Zásadně se nemíchal,...

Jak uvařit koprovou omáčku | recept

Koprová omáčka | recept. Koprovou omáčku polovina národa nenávidí a druhá miluje. Kopr je bylinka s výraznou kořeněnou chutí, která ne každému sedne. Kopr se hojně využívá i v cizích kuchyních, ale kopr v teplém pokrmu je česká specialita. Kopr se...

Jak připravit karbanátky nastavené ovesnými vločkami | recept

Karbanátky | recept. Karbanátky nastavené kaší z ovesných vloček jsou dobrou volbou, když nemáme příliš velké množství masa. Vločky dodají karbanátkům lehkost, nadýchanost a velmi dobře přejímají chuť masa a koření. Chutnají dobře i studené a dají...

Jak připravit maso v houbové omáčce | recept

Maso v houbové omáčce | recept. Omáčka je nenáročná na suroviny, vystačíte si s minimem, aby vyniklo spojení hub a masa. Při použití drůbežího masa bude omáčka světlejší, nejtmavší je z masa hovězího. Na fotografii je omáčka s vepřovým masem....

Stránky