žampiony

Jak uvařit krůtí prsa se žampiony a smetanovou omáčkou | recept

Krůtí prsa se žampiony a smetanovou omáčkou | recept. Krůtí maso má nevýraznou chuť, a proto je vhodné doplnit ho výraznější ingrediencí. Dobře se kombinuje s houbami, ať už se žampiony s jemnou chutí nebo výraznějšími lesními houbami (lišky)....

Jak připravit štěpánské rizoto | recept

Štěpánské rizoto | recept. Není třeba mít na talíři každý den maso. Jsou i bezmasá jídla, která zasytí na delší dobu. Příkladem je následující recept na zeleninové rizoto, které je doplněno natvrdo vařenými vejci. Množství jednotlivých ingrediencí...

Jak uvařit maďarskou žampionovou polévku | recept

Maďarskou žampionovou polévku | recept. Recept na tuto polévku pochází z maďarské kuchyně. Možná se vám bude zdát povědomá a budete mít pravdu, velmi se podobá české kulajdě. Nemá cenu se přít, který postup je originální a správný, je mnoho jídel s...

Jak zapéct kukuřičné lupínky s vejci | recept

Jak zapéct kukuřičné lupínky s vejci | recept. Recept je na velmi rychlé jídlo z vajec, zeleniny, hub a kukuřičných lupínků. Doporučuje se ho podávat jako přílohu k bramborové kaši, podle mě je mnohem lepší teplé s celozrnným rohlíkem a listovým...

Jak na hovězí pečeni po orientálsku | recept

Hovězí pečeně po orientálsku | recept. Šťavnaté plátky hovězího masa se slaninou na řezu, přelité hustou červenou omáčkou s houbami a zeleninou, takový je náš dnešní fotorecept. Zkuste si podle něj uvařit maso jinak než obvykle - po orientálsku....

Jak upéct pizzu z polenty | recept

Pizza z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný pokrm i jako příloha k masu nebo zelenině. Polenta se hodí také pro pečení různě obložených zeleninových koláčů, jakési...

Jak připravit Wellington z vepřové panenky | recept

Wellington z vepřové panenky | recept. Na „správný Wellington“ se používá pravá hovězí svíčková. Je to jídlo poměrně drahé, a proto se většinou podává při slavnostních příležitostech. Pro méně významné akce můžete udělat obdobu tohoto receptu z...

Jak připravit cannelloni se špenátem a masem | recept

Cannelloni se špenátem a masem | recept. Plněné těstoviny podle následujícího receptu vyžadují trochu více práce při přípravě. Odměnou za ni je jejich výborná chuť. Stejným způsobem si můžete uvařit i lasagne. Množství si můžete upravit podle své...

Jak připravit hovězí závitky s hlávkovým zelím a žampiony | recept

Hovězí závitky s hlávkovým zelím a žampiony | recept. Tato úprava hovězího masa je uvedena v Recepturách teplých pokrmů pod názvem Kručeniky volyňské. Recept mě zaujal a vyzkoušela jsem ho. Místo konzervovaných žampionů, které jsou uvedeny v receptu...

Jak udělat pálivý salát z pekingského zelí | recept

Pálivý salát z pekingského zelí | recept. V zimním období je nouze o dobře chutnající zeleninu a tak je čas zkusit i  jiné druhy, které v období dostatku často přehlížíme. Pekingské zelí je běžně k dostání, dlouho vydrží,  chutná pořád stejně a z...

Stránky