bobkový list

Jak připravit jemnou hořčici podle našich babiček | recept

Jemná hořčice podle našich babiček | recept. Máte chuť vyzkoušet si výrobu domácí hořčice podle starého receptu našich babiček? Není to nic složitého a hořčice je výborná. Záměnou cukru za med, přidáním jiného koření nebo mleté kurkumy pro sytější...

Jak uvařit maďarskou žampionovou polévku | recept

Maďarskou žampionovou polévku | recept. Recept na tuto polévku pochází z maďarské kuchyně. Možná se vám bude zdát povědomá a budete mít pravdu, velmi se podobá české kulajdě. Nemá cenu se přít, který postup je originální a správný, je mnoho jídel s...

Jak uvařit hustou zeleninovou polévku s cizrnou | recept

Hustá zeleninová polévka s cizrnou | recept. Tuto hustou zeleninovou polévku zařazuji do jídelníčku v rámci snižování hmotnosti. Abych nemusela vařit zvlášť pro sebe a zvlášť pro zbytek rodiny, do hotové polévky přidávám nějakou výraznější klobásu...

Jak upéct kuře na divoko s nádivkou | recept

Kuře na divoko s nádivkou | recept. Kuřecí maso je v kuchyni nejvíce variabilní ze všech mas. Chuťově je nepříliš výrazné a proto se výborně kombinuje se zeleninou, ovocem a různými druhy koření. Následující recept na kuře s nádivkou je sice mírně...

Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept

Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept. Recept na netradiční úpravu bílé vinné klobásy pochází z polské kuchyně. Podobně pečená klobása (se zelím) se připravuje i u nás, hlavně na Velikonoce. U našich sousedů k...

Jak využít bobkový list v kuchyni a poznat jeho další účinky

Koření povšechně charakterizuje chuť jídel. Co víme o frekventovaně používaném bobkovém listu, kromě toho, že jej dáváme hlavně do omáček, nakládaných pokrmů, do polévek a dušených jídel? Bobkové listy, které produkuje vavřínový strom, se také...

Jak si doma vyrobit bylinkový ocet nebo olej | recept

Příprava ochucených olejů a octů je velice snadná a výsledek je delikátní. Nemusíte si je kupovat, použijete běžně dostupné bylinky ze zahrádky nebo volné přírody, ušetříte a ještě se příjemně zabavíte aranžováním. Oleje a octy se používají na...

Jak pěstovat vavřín

Vavřín anebo také bobkový list, tvoří důležitou součást naší kuchyně. Ve Středozemí roste zcela planě často i v příkopech u cesty. V Česku se vavřín pěstuje často ve sklenících anebo také v designových nádobách, ty pak zdobí haly mnoha restaurací,...

Jak připravit kuřecí frikasé | recept

Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výrazně nezměnil. Základní recept lze snadno vylepšit přidáním nejrůznějších surovin.

Jak připravit lososa na grilu Graved Lax | recept

Losos na grilu ve francouzské úpravě Graved Lax osloví svou delikátní jemnou chutí. Důležité je mít panenský olivový olej! Lososa si samozřejmě nejprve řádně usušíme, jinak nám bude na grilu dělat neplechu. Marinujeme lososa zhruba 25 minut. Pak...