česká kuchyně

Jak uvařit guláš „co dům dal“ | recept

Guláš recept. Znáte to, občas je nutné připravit nějakou tu rychlovku, ale doma nic kloudného prostě není. Díky tomuto videu se naučíte uvařit skvělý gulášek z toho, co vám přijde pod ruku. Skvělý výsledek zaručen!

Jak připravit hovězí guláš | recept

Hovězí guláš patří mezi největší pochoutky české kuchyně. Jeho příprava nemusí být vůbec složitá. Pokud chcete uvařit skvělý hovězí guláš, podívejte se na toto video. Navíc dostanete radu, jak dát guláši jedinečnou chuť, připravit ho rychle a navíc...

Jak připravit kuře na paprice v parním hrnci | recept

Jste zastánci zdravé výživy, ale občas dostanete chuť na českou klasiku? Už nemusíte své chutě zahánět. V parním hrnci totiž můžete připravit i skvělé a samozřejmě zdravé kuře na paprice, navíc velmi snadno. Stačí si podívat na toto video a pustit...

Jak upéct pravé staročeské zázvorky | recept

Recept na zázvorky. Zázvorky jsou cukrovím, ze kterého na nás dýchá atmosféra Vánoc našich babiček. Škoda je, že dnešní hospodyňky je připravují ze sušeného zázvoru a citrónové kůry. Ale jestli chcete vědět, jak chutnaly ty původní staročeské z...

Jak na nakládaný hermelín | recept

Recept na nakládaný hermelín. Inspirujte se zajímavým receptem na nakládaný hermelín. Oblíbenou pochoutku nakládaný hermelín si udělejte sami doma. A ještě k tomu podle vlastní chuti. I když existuje spoustu receptů na nakládaný hermelín, vždy mají...

Jak připravit kuřecí frikasé | recept

Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výrazně nezměnil. Základní recept lze snadno vylepšit přidáním nejrůznějších surovin.
Obrázek není k dispozici

Jak udělat bleskové švestkové knedlíky | recept

Obsypané švestkové stromy slibují opravdu velkou úrodu. Snad každý dostane v téhle chvíli chuť na báječné švestkové knedlíky. Proto přidávám jeden velmi rychlý recept, se kterým není moc práce a výsledek je báječný.
Obrázek není k dispozici

Jak připravit domácí paštiku | recept

Domácí paštika? Možná se budete divit, ale vůbec nic na tom není. Zkrátka jen osmažíte játra, přidáte máslo, rozmixujete a je to. Mňamka bez éček je na světě. Ale aby byl výsledek opravdu dokonalý, přidávám podrobný návod :-)
Obrázek není k dispozici

Jak připravit tradiční žemlovku | recept

Žemlovku si asi většina z nás pamatuje jako nepříliš povedený a rozblemcaný produkt školních jídelen, který pravidelně končil v koši na odpadky. Naštěstí už naše (pra)pra babičky znaly povedený recept na krásně křupavou a jen trošičku rozmáčenou...