květák

Jak zapéct květák s uzeninou | recept

Zapečený květák s uzeninou | recept. Květák je na trhu po celý rok, ale podzimní květák, vypěstovaný na poli nebo zahrádce, má mnohem lepší chuť. S rychleným skleníkovým se nedá srovnat. Květák obsahuje mnoho minerálních látek, především vápník,...

Jak připravit salát z vařeného květáku | recept

Salát z vařeného květáku | recept. Květákový salát poslouží jako lehký oběd nebo svačina. Díky přidanému sýru a vejcím je salát z vařeného květáku poměrně sytý. Jako přílohu zvolte pečivo. Množství jednotlivých ingrediencí můžete upravit podle sebe...

Jak připravit květák v sýrovém těstíčku | recept

Květák v sýrovém těstíčku | recept. Květák obalovaný v sýrovém těstíčku s vínem se hodí nejen jako hlavní bezmasé jídlo. Doplněný tvarohovým nebo česnekovým dipem ho můžete podávat jako součást pohoštění při různých akcích. Obalovaný květák chutná...

Jak zapéct květák se šunkou | recept

Zapečený květák se šunkou | recept. Tento recept je variací na „mozeček“ z květáku. Přiznám se, že když byl k obědu, byl to pro mne trest. Dodnes jsem mu nepřišla na chuť a je to pro mne nejhorší úprava této zeleniny. Rodina květák s vejci ale k mé...

Jak uvařit polévku z pečeného květáku | recept

Polévka z pečeného květáku | recept. Květák je u nás oblíben především v jeho smažené podobě, což se jen stěží dá považovat za zdravou úpravu zeleniny. Zkuste si připravit květák zdravěji jako polévku. Receptů na květákovou polévku je samozřejmě...

Jak připravit krůtí maso s květákem | recept

Krůtí maso s květákem | recept. Krůtí maso má jemnou chuť a dobře se kombinuje s jinými výraznými chutěmi. Je oblíbené v dietní kuchyni, obsahuje velmi malé množství tuku a vysoké procento bílkovin. Krůtí prsa se dají v kuchyni všestranně využít,...

Jak zapéct květák s letní zeleninou | recept

Zapečený květák s letní zeleninou | recept. Pozdní léto a začátek podzimu je doba, kdy je největší výběr čerstvé zeleniny. Ti šťastnější sklízejí úrodu ze zahrádky, my ostatní zajdeme na trh a nakoupíme. Kombinací různých druhů zeleniny a následným...

Jak udělat květákové smaženky | recept

Květákové smaženky | recept. Květák patří mezi košťáloviny, které jsou na trhu po celý rok. Má jemnou chuť, dá se konzumovat i syrový. V teplé kuchyni z něj připravujeme polévky, zapékaná a smažená jídla nebo nákypy. Květák se vaří s přídavkem...

Jak uvařit polévku s květákovými knedlíčky | recept

Květáková polévka s květákovými knedlíčky | recept. Květáková polévka se řadí k bílým zahuštěným polévkám. Je dostatečně hustá, a proto ji můžeme podávat i jako svačinovou polévku. Na polévku nám stačí malý květák, vybíráme bílou pevnou růžici bez...

Jak připravit květákové karbanátky s houbami | recept

Květákové karbanátky | recept. Květák patří mezi košťáloviny, stejně jako zelí, kapusta, kedluben a jiné druhy. Patří pro svoji jemnou chuť k nejoblíbenějším zeleninám. Lze jej konzumovat syrový, smažený, vařený i zapečený. Květák obsahuje...

Stránky