kroupy

Jak připravit kroupový trhanec | recept

Kroupový trhanec | recept. Kroupový trhanec je levné, snadné a poměrně zdravé jídlo. Chcete-li ho mít ještě zdravější, sádlo zaměňte za olej a uzené maso může být třeba krůtí nebo kuřecí. Nejlépe chutná čerstvě upečený, ještě teplý. Studený také...

Jak zahustit polévky

Jak zahustit polévky | způsoby. V následujícím článku přinášíme souhrn nejpoužívanějších způsobů využívaných při zahušťování polévek. Zahušťují se polévky zeleninové, houbové, luštěninové. Znáte-li jiné způsoby zahušťování, budeme rádi, když se o ně...

Jak uvařit krupoto s masem a zeleninou | recept

Krupoto | recept. Krupoto je obdobou klasického rizota, pouze rýže je nahrazena krupkami. Kroupy jsou výživnější než rýže, mají více bílkovin, tuku a vitaminů skupiny B. Obsahují mj. vápník, fosfor a železo. Kroupy před kuchyňskou úpravou přebereme...

Jak udělat vepřové krupeto | recept

Recept na výtečný pokrm z ječných krup. Kroupy v šouletu, kroupy v jelitech, kroupy v polévce z uzeného masa. Ale což takhle krupeto? Krupeto s vepřovým masem je velice chutné, jednoduché na přípravu. A rovněž levné, co se týká použitých surovin....

Jak uvařit hrách a kroupy | recept

Hrách a kroupy patří k tradičním českým surovinám, které jsou základem mnoha receptů. Nevěřte slovům písničky – hrách a kroupy, to je hloupý, protože hrách v kombinaci s kroupami chutná opravdu báječně. Naučte se jednoduchý recept, jak je připravit.

Jak uvařit vánočního houbového kubu | recept

Vánoční houbový kuba recept. Uvaříme si sváteční jídlo - vánočního houbového kubu. Kuba je tradiční české jídlo, základem jsou vždy kroupy a houby. Existuje ale i varianta na houbového kubu z rýže. My si však uvaříme tradičního vánočního houbového...