žervé

Jak udělat sýrové jednohubky s tvarohovým dipem | recept

Sýrové jednohubky s tvarohovým dipem | recept. Mezi nejtypičtější, na přípravu nejjednodušší a nejrychlejší pohoštění na domácích oslavách patří tzv. jednohubky nebo dvojhubky. Chystáte občerstvení pro návštěvu a mezi pozvanými jsou i lidé...

Jak na zapečené celerové mističky se sýrem | recept

Zapečené celerové mističky se sýrem | recept. Zapečený celer je skvělou alternativou ke klasickým zapečeným paprikám. Pečení celeru zjemní chuť a zároveň si udrží poměrně dobře pevnou konzistenci. Podle následujícího receptu si přichystáte zdravé,...

Jak přichystat vajíčkovou pomazánku s medvědím česnekem | recept

Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem | recept. Medvědí česnek se v posledních letech stal velkou módou, ačkoli je využíván už po generace. Jeho listy se trhají právě nyní zjara, ještě než začne rostlinka kvést. Mají štiplavou česnekovou chuť a...

Jak udělat „falešnou“ Lučinu ze smetany | recept

„Falešná“ Lučina ze smetany | recept. Mám oblíbený sýr Lučina. V místě, kde přechodně žiji, je velmi obtížně k sehnání. Malé obchůdky Lučinu neobjednávají z důvodu vysoké ceny. Dostal se ke mně recept, podle kterého si náhražku tohoto sýra teď dělám...

Jak na tuňákovou pomazánku s cibulkou a ředkvičkami | recept

Tuňáková pomazánka s cibulkou a ředkvičkami | recept. Receptů na tuňákové pomazánky existuje nespočet. Následující recept je naší domácí klasikou, která nesmí chybět na většině (nejen) rodinných oslav, ale často ji připravuji jako rychlou studenou...

Jak připravit pažitkovou pomazánku | recept

Pažitková pomazánka | recept. Pažitka bývá první jarní zeleninou. V obchodech se objevuje koncem zimy a na záhonech ji sklízíme již od dubna. Má jemně štiplavou chuť připomínající cibuli, ale je jemnější. Má vysoký obsah provitaminu A, vitaminů sk....

Jak uvařit brokolicový krém se sýrovými krutony | recept

Brokolicový krém se sýrovými krutony | recept. Brokolice je sice poněkud kontroverzní zelenina, pro mnohé představuje spíše trest než pochoutku. Přitom je to škoda, nejen, že obsahuje velké množství vitamínů, ale je to i poměrně univerzální zelenina...