jaktak.cz

Jak využít slimáky jako „domácí kosmetičku“

Složitost: Lehké
Cena: Zdarma

Jak využít slimáky jako „domácí kosmetičku“. Chová vaše dítě jako domácí mazlíčky šneky? Víme jak toho využít a ještě ušetřit za drahá kosmetická séra. Sliz, který vylučují, je s velkou oblibou přidáván kosmetickými firmami do krémů, sér a masek. Pomáhá i na popraskanou pokožku rukou a nohou.

 

Co je potřeba

  • hlemýžď
  • notná dávka chuti a odvahy zkusit něco alternativního

 

Krok 1

Sliz z hlemýžďů zvaný mucin obsahuje vodu a živiny jako např. kyselinu hyaluronovou, antimikrobiální peptidy a glykoprotein. Všechny tyto látky se využívají v kosmetice.

 

Krok 2

Mucin má prokazatelně příznivé účinky na pokožku, a proto můžeme využít i doma chované hlemýždě. S jedinci na zahradě zkušenosti nemám, ale z hygienických důvodů úplně nedoporučuji.

Krok 3

Mucin pomáhá léčit starou, vysušenou kůži a léčí strie, akné, jizvy i některé druhy ekzémů. Stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu, zklidňuje podrážděnou pleť, hydratuje a obnovuje zničenou tkáň.

 

Krok 4

Než začneme sliz používat, raději ho nejprve vyzkoušíme na pokožce rukou, nikdy nevíme, zda nejsme alergičtí na některou složku mucinu.

 

Krok 5

Pokud pověst neklame, tvrdí se, že léčivých účinků hlemýždího slizu si poprvé všimli farmáři při práci na chovných hlemýždích farmách. Rychle se jim hojily rány a odřeniny a pokožku rukou měli jemnou.

 

Krok 6

Naše domácí testování proběhlo na dětech, které si s těmito „mazlíčky“ často hrají a nechávají si je lézt po těle. Jak se říká: co tě nezabije, to tě posílí! A i když to tak nevypadá, je to opravdu příjemná procedura.


 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyuzit-slimaky-jako-domaci-kosmeticku.html