jaktak.cz

Jak na jednoduché velikonoční hry pro děti | rady a návody

Složitost: Mírný

Jak na jednoduché velikonoční hry pro děti | rady a návody. Velikonoce se pomalu blíží a s nimi přicházejí i tradiční velikonoční aktivity, mezi které patří například barvení vajíček, pečení beránků a mazanců nebo třeba pletení pomlázek. V tomto shonu se velmi obtížně hledá čas na přípravu her pro děti, které v tomto období mají prázdniny. V následujících odstavcích si proto můžete přečíst návrhy zábavných, jednoduchých a na přípravu časově nenáročných aktivit.

Poznávání příchuti Jelly Beans

Co je potřeba:

Sladké barevné fazolky Jelly Beans svým tvarem připomínají velikonoční vajíčka a díky tomu, že se vyrábí v mnoha příchutích, je můžeme snadno využít jako zábavnou hru pro děti.

Hráči dostanou každý svoji mističku s bonbóny a šátek na zakrytí očí. Jeden z hráčů si zakryje oči a druhý mu podává do ruky fazolky. Cílem hry je poznat, jakou příchuť podaná fazolka má.

*Pro kontrolu nevyhazujte obal od sladkých fazolek, na kterém jsou obrázky a příchutě bonbonů vyobrazeny. Hráč s nezakrytýma očima může obrázky využívat.

 

Vajíčko s konfetami

Co je potřeba:

 

Tato hra spočívá v tom, že dvojice hráčů dostane plastové vajíčko naplněné konfetami. Dvojice si mezi sebou vajíčko přehazuje, a hráč, kterému vajíčko spadne a rozbije se, prohrává.

Hra se dá hrát i jako soutěž mezi více dvojicemi. Dvojice, která vajíčko udrží v celku nejdéle, vyhrává.

*Plastové vajíčko se dá nahradit vajíčkem slepičím, ale to pak téměř znemožňuje hru realizovat jinde než venku.

**Pokud je teplo, můžeme místo konfet plastové vajíčko naplnit vodou.

Ťukání vajíčka

Co je potřeba:

Hráči se rozdělí do dvojic a každý z hráčů dostane své vlastní vařené vajíčko. Cílem hráčů je opatrným ťukáním rozbít skořápku protivníkova vajíčka tak, aniž by došlo k rozbití vlastního vajíčka.

Bonus - Malba vajíčky

Co je potřeba:

Tato aktivita je bonusová, neboť je o něco náročnější na přípravu.
Před samotnou hrou musíme vyfouknout vajíčka a nalít do nich různá barviva. Alternativně se dají použít vajíčka plastová, ale u nich může být problém s tím, aby se po nárazu otevřely a zajistily tak kýžený efekt.
Otvory ve vyfouklém vajíčku překryjeme papírem a zalepíme lepidlem, aby barva zůstala uvnitř.
Pak už jen potřebujeme velké plátno nebo čtvrtku, na které mohou děti vajíčka házet. Výsledné dílo můžeme nechat zaschnout a využít například jako dekoraci.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-jednoduche-velikonocni-hry-pro-deti-rady-navody.html