Mírný
Nejnovější články v kategorii
Štědrovečerní večeře má svá tradiční pravidla, ale ne každému vyhovuje rybí polévka nebo výrazná chuť zelí. Někdo ryby nemusí, jinému je zelňačka příl…
Druhý svátek vánoční, svatého Štěpána, má v českých domácnostech své nezaměnitelné kouzlo. Vánoční stres už polevil, dárky jsou rozbalené a rodiny si…
Toffinek je jemný dezert, který si mnozí pamatují jako tenké kulaté oplatkové kolečko plněné karamelem. Jeho kouzlo spočívá v jednoduchosti a zároveň…
Vůně kapra smaženého na másle, křupavá strouhanka, bramborový salát s majonézou a kyselými okurkami – to vše tvoří nezaměnitelnou atmosféru českých Vá…
Polévka z kapra patří k těm nejtradičnějším svátečním jídlům českých Vánoc. Mnozí si ji spojují s dětstvím, rodinnou atmosférou a vůní, která se line…
Churros patří mezi nejoblíbenější sladké pochoutky, které se dnes objevují na trzích, festivalech i v domácích kuchyních. Křupavé smažené těsto posypa…
Prosinec je čas, kdy se tělo i duše touží zahřát. Venku bývá mrazivo, dny krátké a večery dlouhé – ideální chvíle na vydatné jídlo, které provoní celý…
Zimní měsíce si přímo říkají o pořádné teplé jídlo, které provoní kuchyni, zasytí a zahřeje i v těch nejmrazivějších dnech. A právě pikantní hovězí gu…
Štola patří k nejstarším vánočním pečivům v Evropě. Její původ sahá až do německého Saska, kde se poprvé pekla jako sváteční chléb plný sušeného ovoce…
Vizovické nejedlé těsto patří k českým tradičním vánočním pokladům. Jeho historie sahá až do 19. století do městečka Vizovice na Slovácku, kde místní…


















