jaktak.cz

Jak využít citrony | rady a tipy

Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: Méně než 5 minut

Jak využít citrony | rady a tipy. Citron je nejen osvěžující ovoce, ale také pomáhá při nachlazení, používá se jako tonikum, diuretikum, antiseptikum, při detoxikaci a má mnoho dalších přínosných vlastností. Po tisíce let byl citron ceněn jako potrava i lék. Antioxidační vlastnosti citronu, díky vysokému obsahu vitamínu C, urychlují hojení, zpomalují známky stárnutí a údajně chrání před rakovinou.

 

Co je potřeba

  • citron, nejlépe v biokvalitě, chemický neošetřený

 

Krok 1

Již staří Římané používali citrony jako protilátku na všechny jedy. Tento plod se také proslavil jako prostředek proti kurdějím. A to vše díky velkému obsahu vitamínu C a bioflavonoidů.

Krok 2

Citrony je dobré využít i při záchvatu migrény a malárie. V těchto případech je dobré citronovou šťávu kombinovat s kávou.


 

Krok 3

Šťáva z alespoň pěti citronů denně je také přírodní prostředek na snížení silného menstruačního krvácení.

Krok 4

Vypít každé ráno ještě před snídaní jednu sklenici vlažné vody s vymačkaným citronem je dobrá prevence proti arterioskleróze.

Krok 5

Citronová šťáva je výborný podpůrný prostředek při nachlazení, rýmě a chřipce. Lze přidat ke třem hřebíčkům a medu rozpuštěnému v horké vodě.

Krok 6

Ačkoliv jsou citrony vnímány jako kyselé, při trávení pomáhají neutralizovat přílišnou kyselost a chrání výstelku zažívacího traktu.

Krok 7

Citron posiluje játra a stimuluje produkci žluči. Citronová šťáva promíchaná v jedné polévkové lžíci olivového oleje pomáhá rozpouštět žlučové kameny a dokonce pomáhá v boji s kyselinou močovou v krvi.

Krok 8

Citronová šťáva je silně antiseptická, takže podporuje imunitní systém. Je účinným lékem proti všem infekcím a pomáhá snížit horečku. Používáme ji jako kloktadlo při bolestech v krku a při angíně. Jako čistící a diuretický lék se dá použít při zadržování vody v těle, artritidě a revmatismu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyuzit-citrony-rady-tipy.html