jaktak.cz

Jak efektivně nakupovat oblečení na internetu

Nakupovat oblečení na internetu má mnoho výhod. Za prvé je zde daleko větší nabídka, než v kamenných obchodech. Všechny značky jsou vám na internetu na dosah ruky a ceny jsou na eshopech většinou daleko výhodnější. Zboží vám navíc dorazí až před dveře a pokud vám náhodou nesedne, jednoduše jej pošlete zase zpátky.

Obliba nákupů na internetu každý rok stoupá. Šetří to čas, i peníze a seženete tu prakticky všechno, po čem toužíte. Je ale třeba znát pár triků, jak na to. V dnešním článku vám představíme nejznámější eshopy a srovnávače cen, probereme jak si správně změřit velikost, poradíme vám jak nakupovat efektivně a jak poznáte, že jde o bezpečný nákup s možností vrácení peněz, nebo výměnou zboží.

 

Pokud s nakupováním oblečení na internetu teprve začínáte, doporučujeme podívat se na eshop vaší oblíbené značky. Na internetu bývá někdy kolekce širší a seženete tu vaši velikost i pokud je na kamenné pobočce, kam rádi chodíte zrovna vyprodaná. Navíc ušetříte čas. Nové šaty si můžete vybrat online a zaplatit kartou třeba po cestě z práce. 

Mezi populární aplikaci/web, která vám pomůže ulovit ten nejlepší a nejvýhodnější kousek patří Modio.cz. Modio funguje jako srovnávač cen luxusních značek jako je Adidas, Nike, Vans, Calvin Klein, Hugo Boss apod. V jejich nabídce ale najdete i méně známé značky s originálním oblečením, jako je například španělská značka Smash a nebo Culito, které mají podobný styl jako populární Desigual. Díky Modio.cz si tak můžete obohatit šatník různými netradičními kousky oblečení, od značek, které byste jinak těžko objevovali, protože jsou na českém trhu vzácné.

Kromě toho, že je Modio.cz kvalitní cenový srovnávač, jde zároveň také o web, který přináší módní inspiraci, spolupracuje s módními blogery a odborníky, zveřejňuje tipy ve světě fashion, hlídá slevy ve vašich oblíbených e-shopech a přináší vám info o zajímavých cenách vašich oblíbených značek. 

Určitě doporučujeme si na Modio.cz vytvořit vlastní účet. Teprve tím totiž získáte možnost ukládat si předměty, které se vám líbí, a zobrazovat si personalizovanou nabídku. V profilu si nastavíte svoji velikost a díky tomu se vám budou ukazovat jen ty módní kousky, které jsou dostupné ve vašem čísle..

U uložených produktů vám pak budou chodit upozornění, když se změní jejich cena. Jako první se dozvíte také o výprodejích ve svém oblíbeném obchodu. To je důležité, protože jak jistě víte, ve slevách vše rychle mizí.

Pokud máte rádi kvalitní německou módu, tak můžete vyzkoušet e-shop zakeri.cz, který nabízí například německé značky Monari nebo Kenny S. 

Pokud svým nákupem rádi podpoříte lokální produkci, vyzkoušejte eshop sikorashop.cz, kde v nabídce seženete výběr toho nejlepšího. Sikorashop se specializuje na kožené zboží a najdete tu ten největší výběr kožených peněženek, opasků, kabelek a dalších kožených produktů pro muže i ženy.

No a jestli máte v oblibě oblečení z druhé ruky, podívejte se na vinted.cz, kde můžete najít opravdové poklady za bezkonkurenční ceny. Prodejcem se zde navíc můžete stát klidně i vy. Nafotte oblečení které už nenosíte, nahrajte fotky na web a čekejte kdo si nějaký váš zapomenutý kousek ze skříně vyhlídne. Na vinted seženete levné oblečení všech kategorií. Dámské oblečení, pánské oblečení i věci pro děti. Nákupem z druhé ruky šetříme planetu i svoji peněženku. 

Při vyhledání oblečení a volbě toho nejideálnějšího kousku je dobré se zaměřit na recenze a třeba si i přečíst článek, který se zabývá srovnáváním několika produktů stejné kategorie. 

Obzvlášť pokud hledáte něco specifického vyplatí se lépe si nastudovat nabídku trhu. Tak například recenze outdoorových bund vám pomůže zorientovat se v poměru cena/výkon a projde s vámi jednotlivé produkty ve všech důležitých parametrech jako je voděodolnost, prodyšnost, materiál, tepelná odolnost apod. 

Podobně zpracované články oceníte hlavně u outdoorového a funkčního oblečení, batohů, bot, ale třeba i u spodního prádla.

Právě rozdílnost značení velikostí a obava, že nám zakoupení oblečení nesedne je jedním z hlavních důvodů, který odrazuje od nakupování online. Některé e-shopy navíc pracují s psychologií a jsou si vědomi toho, že pokud u nich budete kupovat velikost S, bude vám to lichotit a vy k nim možná půjdete raději než tam, kde se vejdete spíše do velikosti M. Proto nevěřte štítkům a velikostem u značky, kterou ještě neznáte a před nákupem se vždy změřte. Metr je totiž jediná jistota ve světě reklamních triků a podvědomých manipulací.

Každý online obchod by pro vás měl mít zcela přesnou tabulku velikostí, která platí právě pro jejich zboží. 

K měření můžete použít i své oblíbené kousky oblečení. Je ale dobré mít na paměti, že materiál může výsledek měření zmást. Pokud je vaše oblíbené těsné tričko s elastanem a vy si podle jeho rozměrů objednáte tričko z bavlny, bude vám sedět úplně jinak. Pokud ale přihlédněte k materiálům, můžete bez obav míry kopírovat.

Zjistit své skutečné míry vlastně není tak snadné a tak pro vás máme pár obecných pravidel. Pokud obchod uvádí jiný postup, vždy se řiďte jeho konkrétními pravidly (a pokud jsou moc podivná, nesrozumitelná a nebo složitá, najděte si raději jiný eshop :)

Míry se nejlépe měří krejčovským metrem, ale můžete použít i provázek, který pak změříte obyčejným pravítkem. Metr by se neměl příliš utahovat ani povolovat, zkrátka tak nějak rozumně a pohodlně. Ideální je pokud vás může někdo změřit. Výsledky budou přesnější, než když si budete brát míry sami

Největším rizikem při nákupech online jsou podvodné eshopy. Poznáte je tak, že se snaží názvy či vzhledem napodobovat už existující známé a renomované značky. Podezřelé bývají také eshopy, které jsou výrazně levnější a umožňují pouze platbu předem.  Pokud tedy nakupujete někde poprvé, raději si objednávejte zboží na dobírku. 

Vhodné je také vyhledat si obchod na některém ze serverů, které se zabývají recenzemi a hodnocením. Z těchto informací si lze často udělat představu o kvalitě a fungování daného eshopu. Pokud již máte eshop vyzkoušený, je jednodušší platit on-line p
latební kartou.

 

Možnost vrácení zboží je vlastně způsob jak výhody nakupování online vytěžit na maximum.

Oblíbeným trikem bývá objednat si vícero kousků, doma si všechno vyzkoušet a to co vám nesedne, jednoduše poslat zpátky. Nákupy na internetu jsou zpravidla výrazně výhodnější a při větší objednávce se náklady na poštovné stáhnou na minimum. Když objednáváme s vědomím, že si vše musíme nechat a musí nám  to perfektně sedět, jsme poněkud ve stresu, často děláme kompromisy a skončíme s oblečením, co se nám vlastně tolik nelíbí. Pokud si však objednáte s vědomím, že něco určitě pošlete zpět, můžete si toho objednat víc a vybrat si jen to nejlepší,

Vrácení zboží nebývá při nákupu online problém. Spolu s objednávkou vám často přijde i papír s návodem jak v případě výměny, či vrácení zboží postupovat. Nebojte se toho. Je to součást online nakupování a eshopy s tím i tak trochu počítají.

Vždy si ale před platbou zjistěte podmínky pro vrácení zboží. Jaká je lhůta pro výměnu, jak je to s vrácením peněz a s poplatkem za dopravu?

Nakupování na Internetu má několik nesporných výhod. Nemusíte nikam chodit, nakoupíte z pohodlí domova i cestou z práce, výběr zboží je několikanásobně širší, ceny výhodnější než v kamenných obchodech a vše vám dorazí přímo ke dveřím. 

V anonymním online prostředí ale čeká i spousta nástrah. Jaké jsou nevýhody online nakupování a na co si dát pozor?

Článek obsahuje komerční sdělení


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-efektivne-nakupovat-obleceni-na-internetu.html