jaktak.cz

Jak zhubnout po porodu

Složitost: Mírný
Cena: Zdarma

Není vůbec neobvyklé, když po porodu máte o patnáct či dvacet kilo navíc. Snem většiny maminek je pak získání své původní postavy. Zhubnout po porodu lze i jednoduše. Prostě kojte. Přesto odborníci doporučují po porodu cvičit. Ze začátku maminky nemají příliš na výběr a musí se spokojit s tím, že hubnout po porodu budou ve svém domácím prostředí. Později lze vyrazit do fitka nebo si jít s partnerem zabruslit nebo zaběhat i se sportovním kočárkem. Vyzkoušejte následující návod, jak zhubnout po porodu, který se opírá o zkušenosti mnohých maminek.

Krok 1

První kroky by vás měly vést k vašemu lékaři. Kdo jiný by vám lépe poradil, než ten, který ví, jak tělo pracuje a co je po porodu pro vaše tělo zdravé? Může vám doporučit zajímavé domácí cviky, které vám ve vašem úsilí zhubnout po porodu pomůžou. Některé z maminek požádají o prášky na hubnutí. Zkušenosti jsou ale rozdílné, proto se na prášky nespoléhejte.

Krok 2

Nespoléhejte ani na „zaručené“ recepty mnohých poradců, kteří vám slibují účinné a rychlé hubnutí po porodu bez jakékoli vaší aktivity. Na trhu najdeme nepřeberné množství přípravků, které například omezí vaši chuť na jídlo. Než ale začnete opravdu hubnout, vyzkoušíte za neuvěřitelné peníze mnoho z nich, ale žádný nemusí zrovna vám pomoci. Chceme-li opravdu se svou postavou něco udělat, musíme se spoléhat zejména na sebe a své odhodlání zhubnout také posilovat. Mnohé maminky doporučují nejprve si ujasnit, jak takového cíle dosáhnout. Může to být kombinace zdravé stravy s domácími pohybovými aktivitami.

Krok 3

Co je nejlepším doporučením? Cvičit, cvičit a zase cvičit. Zajímavým způsobem, jak zhubnout, a zároveň udělat pro sebe něco navíc, jsou takové aktivity, které budou zvelebovat i vaše bydlení. Už naše babičky věděly, že spalovat kalorie lze jednoduše domácími pracemi. Praní a žehlení si jistě užijete až nad hlavu, berte však tyto aktivity jako součást vašeho tréninku a hned se budete cítit lépe.

Krok 4

Hubnout po porodu budeme také základními cviky. Vyhraďte si denně tolik času, kolik uznáte za vhodné, neváhejte si vyhledat jednoduché instruktážní video, u kterého budete cvičit. 

Krok 5

Procházky s kočárkem nejenže budou svědčit vašemu dítěti, ale i vám. Pohyb prostě svědčí a hubnutí po porodu dělá radostnějším. Později, jste-li typ ženy se sportovním duchem, neváhejte za pěkného počasí vyrazit s partnerem a s dítětem v kočárku na brusle nebo si zaběhat. Není dnes vůbec výjimkou vidět mladé páry, jak se takovým aktivitám věnují. Jízda na kole se speciálními kočárky dnes už není rovněž pouhou fantazií. Příležitostí, jak trávit společně se svou ratolestí řadu sportovních aktivit, je spoustu. Jen mít chuť je realizovat.

Nedělejte si po porodu se svou váhou zbytečnou hlavu. To je zásadní předpoklad. Hlavně buďte trpělivá a zapomeňte na rychlé diety. Neváhejte se o své zkušenosti podělit i se svými kamarádkami. Jejich rada může mít cenu zlata.

Hubnutí po porodu je individuální. Někdo má na sobě těhotenská kila ještě dlouhé měsíce, další maminka se jich zbaví krátce po porodu. Proti krevním sraženinám v dolních končetinách může maminka provádět cviky první den po porodu. Pánevní svalstvo lze posilovat už druhý či třetí den, později zapojit i posilování břišních svalů.

Pokud si nejste jistá se svým jídelníčkem, obraťte se na svého lékaře, který vám sdělí svá doporučení.

Uvedené rady mají obecný charakter. Poraďte se se svým lékařem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zhubnout-po-porodu.html