jaktak.cz

Jak zjistit kód banky | rady

Složitost: Velmi lehké
Cena: Zdarma
Potřebný čas: Méně než 5 minut

Jak zjistit kód banky | rady. Kód banky se uvádí za číslem účtu. Potřebujete-li bezpečně zjistit, které bance je přidělen který kód, pak použijte následující postup. Ten vám umožní zjistit aktuální a ověřené informace, na které se můžete spolehnout. 

Krok 1

Nejlepším způsobem, jak zjistit přidělený kód banky, je návštěva oficiální webové stránky České národní banky (ČNB) na adrese www.cnb.cz. Tento krok vám zajistí, že získáte aktuální a ověřené informace z bankovního prostoru, regulovaných a registrovaných subjektů finančního trhu v ČR. Kromě kódu banky si můžete zobrazit další údaje o bankách a pobočkách zahraničních bank - mimo jiné její adresu, IČ nebo kontaktní údaje.

Krok 2

Vyberte z nabídky

Základní seznamy regulovaných a registrovaných subjektů a dále vyberte Banky a pobočky zahraničních bank. Zobrazí se vám seznam, ze kterého si vyberete banku, kterou potřebujete, a zobrazíte její vizitku. V ní naleznete číselný kód banky.

Krok 3

Je-li tato cesta pro vás uživatelsky náročná, využijte v hlavním menu webové stránky ČNB položku Platební styk, v níž si zobrazíte číselníky, seznamy a registry. Aktuální číselník identifikačních kódů včetně SWIFT kódů bank v ČR banka poskytuje v PDF souboru. Ovšem vždy k určitému datu, a proto soubor nemusí obsahovat informaci k aktuálnímu dni. 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zjistit-kod-banky-rady.html