jaktak.cz

Jak vybrat kolečkové brusle | tipy

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1001 - 5000 Kč

Jak vybrat kolečkové brusle | tipy. Pěkné počasí láká na výlet na kolečkových bruslích. Ale jak kolečkové brusle vybrat, abychom pořídili ty správné? Přečtete si základní rady před samotným nákupem.

Krok 1

Kolečkové brusle musí být pohodlné, měkké, neměly by vás nikde tlačit při jízdě. Kolečkové brusle kupujeme zpravidla o půl čísla větší, protože počítáme s tím, že používáme hrubší ponožky odolné opotřebení.

Krok 2

Velikost koleček

Velká kolečka jsou vhodná pro nerovný povrch. Umožňují ale také rychlejší jízdu. Díky malým kolečkům brusle zase lépe ovládáte, ovšem počítejte i s menší rychlostí. Začátečníci by měli vybrat kolečkové brusle s velikostí koleček mezi 78 a 80 mm, pokročilí in-line bruslaři si pořizují brusle s kolečky 82 84 mm, profesionálové ještě větší.

Krok 3

Tvrdost koleček

Rozlišujeme mezi měkkými a tvrdými kolečky. Tvrdá kolečka mají nevýhodu v tom, že více přenášejí otřesy do nohou, měkká kolečka jsou sice pomalejší, ale vhodné na horší povrch.

Krok 4

Ložiska

U vyšší cenové třídy se používají tzv. „přesná“ ložiska, která jsou označena ABEC-1, ABEC-3, ABEC-5 nebo ABEC-7 apod. Počítejte s tím.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-koleckove-brusle-tipy.html