jaktak.cz

Jak správně pečovat o obličej | rady

Složitost: Lehké

Jak správně pečovat o obličej | rady. Péče o obličej by měla být na denním pořádku každé ženy. Jen tím, že se o sebe budete starat, můžete dosáhnout mladistvého vzhledu pokožky. Pojďme se tedy společně podívat, jak na to.

Co je potřeba

- kvalitní pleťový krém
- čistící přípravek
- peeling
- pleťová maska

Krok 1

Nechte se hýčkat

Nezapomínejte na pravidelné návštěvy kosmetičky. Vaše pleť totiž potřebuje i odbornou péči. Právě vaše kosmetička určí, jak často se u ní musíte objednávat.

Krok 2

Domácí péče

Jestliže používáte make – up, tak se každý večer odličte. Pleť očistěte, i když se nemalujete. Za celý den se na kůži totiž nahromadí mnoho nečistot. Jiné části těla máte chráněné oblečením, ale obličej je vystavován všem vnějším vlivům. Ráno i večer ošetřete obličej vhodným krémem, který je určený pro váš typ pleti. Jednou týdně použijte peeling, abyste zbavila pleť usazených nečistot a odumřelých kožních buněk. Vždy pokožku důkladně opláchněte a na závěr ošetřete pleťovým krémem. Jednou za čas můžete také aplikovat pleťovou masku. Vždy postupujte podle návodu přiloženého k masce. Jsou i takové, které vyžadují pravidelnou aplikaci pro lepší dosažení výsledků.

Krok 3

Vrásky

Každá žena začne v určitém věku bojovat proti vráskám. Dnes je naštěstí již více možností, jak se jich zbavit. Důležité je, předcházet jim. Používejte vždy kvalitní pleťové krémy, pamatujte ale, že ne vždy platí čím dražší, tím lepší. Zpočátku budete muset zřejmě několik krémů otestovat, než si najdete ten nejvhodnější pro vás. Trh je totiž doslova zavalen všemi možnými druhy krémů od různých značek. Každý nabízí něco trochu jiného, ale přesto jsou si velmi podobné. Neztrácejte tedy trpělivost.

Pleťové masky si můžete vyrábět i v pohodlí domova. Různé bylinky a domácí suroviny pleti pomohou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-spravne-pecovat-o-oblicej-rady.html