jaktak.cz

Jak grilovat v interiéru | rady

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč

Jak grilovat v interiéru | rady. Nepotřebujete plynovou bombu ani dřevěné uhlí. Dokonce ani zahradu. Přesto můžete úspěšně grilovat. Jak na to? Stačí si pořídit elektrický gril, který je vhodný pro grilování pokrmů v interiéru, v kuchyni, na balkoně nebo terase. Elektrické grily jsou navíc malé, skladné, dobře přenosné a prakticky vždy připravené ke grilování. Elektrické grily jsou komfortní, mají nízké nároky na čištění a údržbu. Postačí očistit rošt grilu, opláchnout spirálu a odkapaný tuk z misky přelít. Elektrické grily umožňují až dvakrát rychlejší grilování než běžné grily pro venkovní použití. Nespornou výhodou je tedy i úspora času. Přitom dopřát si grilované maso či jiné pokrmy můžeme během celého roku. Na elektrickém grilu sice nedosáhneme stejné chuti jako při grilování na dřevěném uhlí, ale rovnoměrné rozložení tepla a snadné použití přinášejí dobré výsledky.

Krok 1

Předehřejte elektrický gril na středně vysokou teplotu. Nechte 10 minut předehřát, ujistěte, že má dostatečnou teplotu, než na něj jídlo položíte. U některých grilů stačí pro předehřátí zapnout tlačítko ON, u jiných lze nastavit konkrétní teplotu. Zkuste 400 stupňů Celsia. Kabely grilu mějte v dostatečné vzdálenosti od kapalin.

Krok 2

Maso by před grilováním na elektrickém grilu mělo mít pokojovou teplotu. Dosáhneme tím větší šťavnatosti. Pokud bychom pokládali na elektrický gril maso, které jsme právě vytáhli z chladničky, zatuhlo by.

Krok 3

Jídlo pokládáme na elektrický gril za pomocí grilovacích kleští. Grilujeme do poloviny, poté obracíme. Potraviny, které jsou předvařené nebo nevyžadují tolik vaření, jako jsou párky v rohlíku a zelenina, grilujeme jen několik minut, zatímco maso grilujeme zhruba 20 minut. Steaky grilujeme zhruba pět minut na každé straně, samozřejmě podle tloušťky masa.

Krok 4

Elektrický gril vyniká zejména snadným čistěním. Už při koupi grilu proto sledujte, zda spirála grilu je snadno přístupná bez komplikovaného rozebírání. Pokud právě vybíráte elektrický gril, hledejte takový, který má masivní provedení a snadno rozebíratelnou konstrukci. Méně spojovacích prvků je zárukou vyšší životnosti elektrického grilu.

Krok 5

Potřebné nářadí pro péči o elektrický gril

Budete potřebovat grilovací kartáč a jemný čistící prostředek – speciální čistič grilů, houbičku. Nastavte regulátor na jeden z vyšších stupňů a zavřete poklop. Započněte proces vypalování. Ten obvykle trvá 10 minut, záleží na tom, jak je elektrický gril znečištěn. Setřete. Topné těleso má funkci samočištění. Topnou spirálu nakonec ale vyjměte.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-grilovat-v-interieru-rady.html