jaktak.cz

Jak výhodně koupit bazén | rady

Složitost: Složité
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak výhodně koupit bazén | rady. I když by se mohlo zdát, že debata v únoru či březnu o výhodném nákupu bazénu je poněkud předčasná, není tomu tak. Právě v tomto období máte možnost pořídit si bazén o poznání levněji. Další velkou výhodou je i skutečnost, že díky včasné objednávce se budete moci již od jara těšit na koupání. Pozor však, nenechte se při výběru strhnout reklamou.

Co je potřeba

Internet
Nějaké vědomosti
Vědět, co chcete
Představu o bazénu, velikosti, vhledu, a kde by měl být postavený

Krok 1

Uvažujete o postavení svého vlastního bazénu na svém pozemku? Bazény jsou v poslední době velice oblíbené a podle všeho představují i velice výhodnou investici, protože dokáží zvednout cenu nemovitosti, zvyšují komfort a šetří výdaje a čas za dojíždění a vstupné na veřejná koupaliště. Navíc podle charakteru vlastního bazénu se můžete nakonec koupat i v období, kdy je venku 10 stupňů Celsia. To však závisí od typu bazénu, který si necháte vybudovat. Výhodné u soukromých bazénů je i jeho dostupnost, možnost využít jej kdy se vám zlíbí a nemačkání se s půlkou města v jednom bazénu.

Krok 2

Cena bazénu se může pohybovat od několika tisícovek až klidně po 500 000 Kč. Záleží, jak velký bazén si pořídíte, z jakého materiálu bude zhotoven, zda bude zapuštěný anebo bude nadzemní. Zapuštěné bazény jsou samozřejmě dražší. Cena bazénu se také odvíjí od toho, zda bude zastřešený, či nikoliv.

Krok 3

Zastřešení bazénu sice zvedá finální cenu bazénu, avšak si díky němu můžete prodloužit koupací sezónu až o 3 měsíce, zvlášť pokud si zajistíte i možnost vyhřívání bazénu. Zastřešení vás zbaví starostí od neustálého čištění či starostí kontaminace vody dešťovou vodou.

Krok 4

Nejlevnější bazény jsou nafukovací bazény, a pak i plastové (laminátové) bazény, které však mají mnohem nižší životnost. Obzvlášť se plastové špatně vyrovnávají s výkyvy teplot (praskají a vznikají na nich trhlinky). Jejich životnost se dá předpokládat na 15 – 20 let.

Krok 5

Nejvyšší životnost mají železobetonové konstrukce a to až 50 let, avšak jejich cena se vyšplhá obvykle nad 400 000 Kč. To podle velikosti bazénu.

Krok 6

Dříve než se vrhnete na vybudování bazénu, je důležité rozmyslet si, co chcete. Jak by měl být bazén velký, jak často jej chcete využívat a kolik si můžete dovolit investovat? Teprve pak se porozhlédněte po firmě, která by vám jej mohla zrealizovat.

Krok 7

Firma by měla být z vašeho okolí, protože budete určitě potřebovat nějaké konzultace. Také by firma měla nejprve vidět váš pozemek a případně vám doporučit vhodnost typu bazénu. Blízkost firmy je výhodná i pro případnou reklamaci a údržbu.

Krok 8

Výhodnost výstavby bazénu si ověříte srovnáním cenových nabídek daného typu u několika firem. Dívejte se, jaké má firma s výstavbou bazénů zkušenosti, jaké má reference. Za jak dlouho vám bazén postaví.

Krok 9

Všímejte si, co všechno je v ceně započítáno. Je to kompletní realizace bazénu na klíč anebo pouhý bazén? Cena se může zdát extra výhodná, ale když pak přičtete stavební práce, výkopové práce, obrubové kameny, bazénová filtrace a doplňky k bazénu jako schůdky, zábradlí, osvětlení, dlažba, teploměr a podobně, vyjde vás nakonec bazén o několik desítek tisíc dráž.

Krok 10

Vybírejte si typ bazénu i podle toho, jestli hledáte nějaké koupání na chalupu či ke svému domu. Na chalupě se nejspíše spokojíte s kvalitním nafukovacím bazénem, který budete moci zakrývat, a bude mít dobrou bazénovou filtraci. Takovýto bazén vás nepřijde na moc velké peníze a jeho koupě je doopravdy výhodná.

Nakupujte bazény a příslušenství k bazénům jen u osvědčeného prodejce. Doporučuji e-shop Master Sport na webu www.nejlevnejsisport.cz, který zákazníkům nabízí zákaznickou linku, na které vám operátorky pomůžou s nákupem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyhodne-koupit-bazen-rady.html