30 minut a více
Nejnovější články v kategorii
Věnec nemusí být drahý, aby byl krásný. Ten „pravý“ často vzniká z toho, co si sami nasbíráte při procházce přírodou. Výhodou vlastního věnce je nejen…
Možná vás to překvapí, ale připravit si domácí sýr není žádná alchymie. Nejde o výrobní proces pro laboratoř, ale o jednoduchý způsob, jak si doma vyr…
Vlašské ořechy jsou nejen chutné, ale i velmi zdravé – obsahují omega-3 mastné kyseliny, vitamíny a minerály. Pokud máte větší úrodu, rozhodně se vypl…
Pekanové ořechy si postupně nacházejí cestu i do českých kuchyní – a není divu. Jsou výborné, máslově jemné, příjemně nasládlé a skvěle se hodí nejen…
Jablka a šípky – dvě tradiční české plodiny, které dozrávají ve stejnou dobu a dokonale se doplňují. Zatímco jablka dodají marmeládě sladkost a jemnos…
Dýně není jen na polévku nebo pečení – skvěle se hodí i na sladké zavařování. Pokud hledáte originální domácí marmeládu, která překvapí chutí i barvou…
Remoska je tradiční český vynález, který se těší oblibě už po několik generací. Tento elektrický pečicí hrnec si získal srdce mnoha kuchařek a kuchařů…
Patizon je často opomíjená, přesto velmi chutná a variabilní zelenina. Svým vzhledem připomíná létající talíř, ale v kuchyni dokáže doslova přistát ja…
Pečený čaj je lahodná a voňavá pochoutka, která v sobě ukrývá chuť léta i v nejchladnějších dnech. Na rozdíl od běžných čajů se nejedná o sušené lístk…
Trnky jsou malé tmavé peckoviny, které dozrávají právě na podzim a skvěle se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Obsahují vitaminy, antioxidanty a jsou…