jaktak.cz

Jak nakupovat postelové matrace přes internet | rady

Složitost: Složité
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak nakupovat postelové matrace přes internet | rady. Matrace a střecha nad hlavou je velmi zjednodušená definice základu domova. Postelová matrace je také jednou z prvních věcí, kterou si do nového domova obvykle pořizujeme. Výběr té správné postelové matrace přitom není vůbec jednoduchý. Matrací je mnoho a ne všechny jsou kvalitní. Nákup matrací v kamenných obchodech zabere spoustu času, zkoušení, dohadování, ježdění, nervů a nakonec i peněz. Novou moderní cestu, jak se dostat ke své matraci mnohem rychleji a nakonec i výhodněji, představuje nákup postelových matrací přes internet. Nevěříte? Uvěříte...

Co je potřeba

• Počítač
• Internet
• Bankovní účet anebo hotovost
• Tiskárna
• Tužka
• Telefon

Krok 1

Abyste si mohli koupit matraci přes internet, potřebujete k tomu stejné vědomosti, jaké potřebujete mít k nákupu matrace v běžném kamenném obchodě.

Krok 2

Je nutné znát svou ideální délku a výšku matrace.

Krok 3

Je důležité, abyste předem věděli jaký typ matrace (PUR, gelová, latexová, z líné pěny, pružinová, taštičková apod.) chcete.

Krok 4

Jakou chcete tvrdost matrace? A spíte na břiše, na boku anebo je vám to jedno? I toto rozhoduje!

Krok 5

Důležité je mít jasno také v prodyšnosti materiálu a bodových zónách.

Krok 6

Nakupování přes internet se není třeba bát. Je to fenomén jednadvacátého století a objednávat si zboží prostřednictvím internetu není nikterak složité. Nejprve si vyberete solventní internetový obchod. Takový solventní obchod je obvykle e-shop s referencemi, který již na českém trhu funguje nějaký ten pátek. Na nějaké to doporučení se také můžete zeptat i svých známých, přátel, kolegů v práci anebo rodinných příslušníků. Jistou zárukou solventnosti je i nákup vámi vytipované matrace od velké obchodní společnosti.

Krok 7

Nakupování přes internet není nikterak omezeno, nakupovat zde můžete kdykoliv chcete, třeba i o půlnoci.

Krok 8

Dříve, než si matraci koupíte, projděte si několik internetových obchodů a porovnávejte jednotlivé nabídky. Ty, které vás zaujaly, si vytiskněte. Budete se mezi nimi lépe orientovat a následně i vybírat. Nebojte se ptát. Pokud byste se rádi něco dozvěděli anebo vám není jasné, napište jim na e-mail anebo využijte chatového okénka (pokud ho mají).

Krok 9

Máte vytipováno několik typů postelových matrací, ale nejste si jisti. Anebo máte problém s tím, že si matraci přes internet nemůžete osahat? Ale to přece není žádný problém. Běžte se na daný typ či značku podívat do kamenného obchodu, tam si ji klidně osahejte a vyzkoušejte a kupte ji tam, kde to bude pro vás výhodnější.

Krok 10

Výhodnější je nákup matrace přes internet. Cena i doprava matrace v kamenném obchodě nikdy nebude na stejné úrovni jako na internetu. Při objednávce matrace přes internet vám ji doručí za stejnou dobu, jako by vám ji domů dovezli z kamenného obchodu. S tím rozdílem, že doprava často u internetového prodeje od určité cenové výšky nákupu zdarma.

Krok 11

Pro nákupu matrace je potřebné zvolit si typ úhrady. Platit můžete různým způsobem, tím nejčastějším způsobem je převod peněz mezi jednotlivými účty anebo zaslání matrace na dobírku, kde konečnou částku zaplatíte u převzetí. Výběr způsobu platby z daných možností je pak již pak ryze na vás.

Krok 12

Po potvrzení objednávky dodavatelem je pro vás zboží přichystáno, zabaleno a doručeno. To vše proběhne obvykle velmi rychle, často i do 24 hodin.

Krok 13

Celou objednávku přitom zvládnete vyřídit bez zbytečného běhání, ježdění a hledání, což vám ušetří čas, nervy i peníze.

Krok 14

Při objednávání si nezapomeňte zvolit i typ dopravy. Některé společnosti nabízí vlastní dopravu, jiné využívají služeb PPL anebo DHL

Nakupování přes internet je velmi oblíbeným fenoménem 21. století. Výhody jsou nejen v rychlosti objednání a dodání a větším výběru, který díky tomu je, ale hlavně v ceně. Internetové obchody nabízí své zboží mnohem výhodněji a to až o 40 %. Obchodníci totiž nemusí platit za pronajaté obchodní prostory, neplatí další zaměstnance, nemusí platit spotřebu energií v daném obchodě, pojistné atd. S nižšími náklady si proto obchodníci mohou dovolit nabídnout zákazníkům mnohem nižší cenu anebo nabídnout zboží ve speciální akci, která pak vyjde ještě mnohem výhodněji.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-nakupovat-postelove-matrace-pres-internet-rady.html