jaktak.cz

Jak nakreslit oči | tipy

Složitost: Složité
Cena: Zdarma
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak nakreslit oči | tipy. Pokud nevíte, jak správně nakreslit oči, aby váš výtvor nevypadal jako kresba dítěte, pak jsou následující řádky určeny právě vám. Můj postup na kreslení očí vám pomůže, aby váš výtvor vypadal věrohodně.

Co je potřeba

tužka a papír

Krok 1

Základy kreslení

Nejdůležitější pravidlo kreslení podle předlohy (ať je to z papíru nebo podle skutečnosti) je, abyste kreslili to, co vidíte, a ne to, co si představujete. To znamená, že se musíte zaměřit na přesné tvary. Zkuste se co nejdéle na předlohu dívat, protože další pravidlo je dívat se na předlohu více než na váš obrázek. Ve chvíli, kdy se na obrázek díváte více než na předlohu, začnete si věci domýšlet a celý obrázek vám to rozhodí. Věc, postava nebo třeba i zvíře už nebudou vypadat symetricky. A nakonec další pravidlo: Hlavně kreslete to, co vás baví, protože bez nadšení nemůže nikdy vzniknout hezký obrázek.

Krok 2

Jak začít kreslit

Oči si důkladně prohlédněte a zjistěte, kde se nacházejí stíny. Udělejte si hrubou představu, kde zřejmě budou oči. Nesmíte zapomenout na stín vedle nosu. Stačí kořen nosu, a pokud chceme, tak si načrtneme i obočí.

Krok 3

Pomocí stínů vyznačte i oční víčka, aby oči z obrázku „vystupovaly“. Stín zakreslete i dovnitř oka, protože tam dopadá světlo. Tím dosáhnete kulatého tvaru oka. Poté namalujte panenky a opět vystínujte vnitřní část. Pokud má oko tmavou barvu, tak vnitřek panenky vystínujte tmavě. Pokud má oko světlou barvu, tak panenku vystínujte světleji. Obočí domalujte ostře ořezanou tužkou, aby se lišilo od oka.

Krok 4

Do vnitřní části panenek domalujete zorničky s malým bílým místem, jako znázornění lesku. Namalujete také řasy (stejnou tužkou jako obočí). Dejte si pozor, aby řasy nebyly moc pravidelné, nepůsobilo by to přirozeně. Nakonec domalujete stín pod očima a čárky uvnitř panenky jako znázornění


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-nakreslit-oci-tipy.html