jaktak.cz

Jak si udělat účes na ples | rady

Složitost: Složité
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak si udělat účes na ples | rady. Chystáte se na ples a stále přemýšlíte co s vlasy, abyste byla královnou večera? Asi nejjednodušší je samozřejmě dojít ke kadeřnici, která vám jistě ráda a fundovaně poradí a navrhne vhodný plesový účes. Tato varianta je však někdy dost nákladná, a to nejen finančně, ale i časově, protože pokud chcete účes komplikovanější a kadeřnice nezná vaše vlasy, např. z dřívějších návštěv při vašem stříhání či barvení, s velkou pravděpodobností si vás pozve ještě před vlastním vytvořením účesu na ples na tzv. zkoušku účesu. Účes na ples? Tady je návod.

Krok 1

Pokud však nechcete nebo nemůžete vytvoření vašeho slavnostního účesu svěřit do rukou odbornice, můžete si samozřejmě účes na ples vytvořit sama. Fantazii se meze nekladou, jen je při výběru účesu vhodné vzít v úvahu typ vašich vlasů, tvar vašeho obličeje a barvu, styl a zdobnost šatů, které si na ples obléknete.

Krok 2

Také je vhodné, aby účes na ples korespondoval s vaší povahou. Přeci jen, pokud jste rebelka, nebudou dlouhé vlnité lokny pro vás asi to pravé ořechové.

Krok 3

Důležité je také to, abyste se v účesu cítila dobře a abyste se v něm mohla bez omezení pohybovat. K čemu by vám byl krásný účes, kdybyste musela celý ples prosedět a nemohla si ani zatančit?

Krok 4

Je důležité, aby vám účes vydržel pokud možno celý večer v pořádku, proto je samozřejmě důležité pořádně jej zafixovat – před česáním použít kvalitní tužidlo a po dodělání účesu použít silný lak. U všech účesů je velmi hezké také použití laku na vlasy, který obsahuje stříbrné nebo zlaté třpytky.

Krok 5

Pokud jste majitelka dlouhých vlasů, máte největší výběr možných účesů. Vlasy můžete mít rozpuštěné, a to buď rovné (vyžehlené) či vlnité, nebo stažené do elegantního drdolu. Pokud se nedokážete rozhodnout, zda chcete mít vlasy rozpuštěné či stažené, můžete případně zvolit zlatou střední cestu a mít vlasy částečně stažené a částečně volné (tzv. poloculík či polodrdol).

Krok 6

Krátkovlásky bohužel tak velkou možnost výběru slavnostního účesu nemají, ale i u krátkých vlasů můžete zkusit experiment s vyfoukáním vlasů do vln nebo naopak s vyžehlením vašeho účesu dohladka. Nebo co takhle využít nějaké ozdobné sponky, skřipečky nebo čelenku?


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-udelat-uces-na-ples-rady.html