jaktak.cz

Jak izolovat garáž | rady

Složitost: Složité
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak izolovat garáž | rady. V dnešní době jsou velmi populární betonové nebo plechové garáže. Ať už máte jednu z nich, nebo klasickou zděnou garáž, určitě se vyplatí garáž tepelně izolovat. Zvláště, pokud je garáž nalepena na dům a studený vzduch z garáže proniká do stavby

Krok 1

1. Izolovat lze celou garáž, nebo pouze strop či stěny navazující na dům.

2. Nejmodernějším zateplovacím způsobem je foukaná izolace. Je to chytrá pěna, která dokonale zaizoluje každý prostor. Aplikuje se nástřikem, a proto se jedná o velice rychlý a čistý způsob izolování, který vám ušetří nejen náklady na topení, ale i námahu a čas.

3. Pokud máte v garáži na stěnách sádrokartonové nebo podobné desky, vyvrtají se do nich otvory, kterými se pak vhání izolační pěna dokud se všechny prostory a mezery nezaplní.

4. Hydroizolaci klasických betonových i plechových garáží provádějí některé firmy, které naleznete na internetu. Provedou vám kvalitní hydroizolaci garáže, která pomůže ochránit inženýrské sítě a interiér garáže před vlhkostí a plísní.

5. Další metodou izolace garáže je použití skelné vaty nebo tuhé pěnové izolace v podobě desek. Ty se připevní na trámy nebo na zdi pomocí šroubů. Bylo zjištěno, že tuhá pěnová izolace představuje přibližně dvojnásobný izolační účinek, než skelná vata, ovšem je zase o něco dražší. Je možné tyto dva materiály kombinovat, nebo vícenásobně vrstvit.

6. Při vrstvení izolačních materiálů je třeba dávat pozor, aby jednotlivé vrstvy nebyly k sobě příliš namačkané, neboť by se snížila efektivnost izolace.

7. Při izolování garáže se často zapomíná na garážové dveře nebo vrata. Pokud máte vstupní dveře z garáže přímo do domu, je dobré pořídit si dveře kovové vyplněné pěnovou izolací. Vyplatí se pak ještě nalepovací těsnění kolem celých dveří a také nylonový kartáč na jejich spodní části. Hlavní garážové dveře nebo vrata se vyplatí opatřit deskami tuhé pěny, které se jednoduše přilepí na vnitřní stranu vrat.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-izolovat-garaz-rady.html