jaktak.cz

Jak pověsit velké puzzle na zeď

Složitost: Lehké
Cena: Zdarma

Puzzle je skvělá zábava, která nás může zabavit na pár hodin, ale i na pár měsíců. Vždy, když se nějaké puzzle dokončí, tak ho lze zase dát zpět do krabičky. V případě puzzle, které má 100 dílků by nám to nejspíš bylo jedno, ovšem když se složí puzzle z několika tisíc dílků, tak už je na pováženou, jestli není dobré ho vystavit. Můžete si ho krásně pověsit na zeď. Jak pověsit velké puzzle na zeď?

Krok 1

Puzzle na zeď Nejprve je potřeba naše puzzle slepit, aby drželo pohromadě, využijte k tomu jedině lepidlo na puzzle. Použití lepidla na puzzle je tou nejlepší možností, lze ho zakoupit v papírnictví nebo na internetu. Podmínkou je, aby bylo puzzle na rovném a pevném podkladu.

Krok 2

Slepení Lepidlo na puzzle aplikujeme přímo na horní stranu puzzle. Po zaschnutí je lepidlo průhledné, takže se nemusíte bát, že vám poškodí jeho podobu. Po aplikaci lepidla si vezměte nástroj, kterým ho rozetřete po celé ploše puzzle, použijte k tomu nějakou stěrku, klidně i pravítko. Lepidlo se musí dostat do mezer mezi dílky. Následně počkejte, dokud lepidlo nezaschne.

Krok 3

Podložení Nyní si vyberte materiál, kterým puzzle podložíte, abyste ho mohli pověsit. Materiál musí být pevný, aby se puzzle časem nezkroutilo. Použijte k tomu karton, pokud je puzzle menší, tak slabou dřevěnou desku. Puzzle celé otočte, opět ho mějte na pevném podkladu, ale tentokrát na něj aplikujte lepidlo na papír. Lepidlo jemně rozetřete a následně na něj položte karton, nebo jiný podklad. Karton následně musíte rovnoměrně zatížit, aby se přilepil všude stejně.

Krok 4

Pověšení Nyní se vám nabízí několik možností, buď můžete na puzzle dát skleněnou tabuli a pevně ho zarámovat nebo ho podložíte lištami. Pokud se rozhodnete pro lišty, tak je na karton připevněte lepidlem nebo sponkami, následně, pomocí otvoru nebo očka, puzzle pověste.

Krok 5

Bez lepení Puzzle lze pověsit na zeď i bez lepení, používají se k tomu euroklipy, lze je zakoupit v papírnictví nebo na internetu. Jedná se o plastové průsvitné desky, které jsou v rámu a lze je snadno pověsit na zeď. Je to nejjednodušší řešení, ale je třeba vybrat správnou velikost.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-povesit-velke-puzzle-na-zed.html