jaktak.cz

Jak ušetřit na topení? Pořiďte si kanadská kamna

Složitost: Mírný

Topíte dřevem? Pokud ano, určitě se potýkáte s velkou spotřebou dřeva a s nutností chodit často vysypávat popel. Chcete ušetřit čas i peníze? Velmi dobrým řešením mohou být kanadská kamna. Kanadská kamna vám zajistí stejný výkon jako vaše stará kamna, ale spálíte až o polovinu méně dřeva. Jak je to možné?

Krok 1

Kanadská kamna mají dvojité spalování Kanadská kamna umožňují získat ze stejného množství dřeva větší výkon. Kouzlo je v tom, že mají dvojité spalování. Zatímco u obyčejných kamen odchází dřevoplyn nepřepálen do komína, kanadská kamna díky propalování plynů poskytnou vyšší výkon ze stejného množství paliva. Díky tomu se doba přikládání prodlouží na 6,9 až 12 hodin. Kanadská kamna 5100 s katalyzátorem mají dobu přikládání dokonce až 24 hodin.

Krok 2

Vybírání popela stačí pouze několikrát za sezonu Jestliže máte levná obyčejná kamna, patrně jste zvyklí vynášet popel každý den. Kanadská kamna kromě peněz za dřevo šetří také vaši práci a čas. Uhlíky se totiž při příštím topení propálí znovu. Navíc znovu předají energii a výkon, který bychom jinak vyhodili s popelem. Pro kanadská kamna popel funguje jako akumulant. V mase popela se ještě dlouho po dohoření nachází žhavé uhlíky, a popel dlouho uchovává vysokou teplotu.
Kvalitní kanadská kamna nabízí například eshop fajri. Fajri je nový eshop firmy Technoklima, která prodává kamna už 20 let, a je schopna při výběru profesionálně poradit.

Krok 3

Kanadská kamna mají velmi dlouhou životnost Díky zmíněné úspoře paliva a ušetřené práci s vynášením popela už víme, že kanadská kamna nám přinesou užitek, který se projeví okamžitě. Dobrou zprávou je, že kanadská kamna se vyplatí i z dlouhodobého hlediska. Materiály z kterých jsou vyrobeny, totiž zajišťují velmi dlouhou životnost. Kanadská kamna mají dvouplášťové provedení. Vnější ocelový plášť je vybaven žáruodolným nástřikem. Vnitřní spalovací komora vystýlaná šamotovými cihličkami je vyrobena ze silnostěnné oceli. Kanadská kamna jsou nejen úsporná, ale např. VISTA CLASSIC i krásnou smaltovanou ozdobou interiéru v mnoha barvách.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-usetrit-na-topeni-poridte-si-kanadska-kamna.html