jaktak.cz

Jak darovat novomanželům peníze | nápady a inspirace

Složitost: Mírný
Cena: 1001 - 5000 Kč

Jak darovat novomanželům peníze | nápady a inspirace. Řada novomanželů nechce žádné svatební dary, ale dává přednost penězům. Důvodů je celá řada. K nejčastějším patří argument, že potřebují větší finanční částku na to, aby si pořídili nábytek, auto nebo si dopřáli exotickou dovolenou. Na druhou stranu, mnozí příbuzní a přátelé novomanželů jsou bezradní, a proto jim nápad darovat peníze připadá jako ten nejlepší. Jak ale hotovost věnovat, aby to také dobře vypadalo?

Co je potřeba

viz jednotlivé body

Krok 1

Možností je celá řada. Starší lidé bývají konzervativnější, a volí klasickou papírovou obálku. Nemusí být nutně bílá, k sehnání je i řada takových, které jsou krásně, slavnostně zdobené a obsahují svatební symboliku.

K oblíbeným patří i umístění bankovek do čisté, suché skleněné lahve. Ta může být od vína nebo polepená zcela originálními vinětami a ozdobená mašlí. Dobře se hodí i tématická kniha, do které se peníze vloží. Pokud jsou novomanželé vyhlášení cestovatelé, určitě je potěší, když uvnitř nádherného cestopisu najdou i něco navíc, a to bankovky.

Dobře poslouží i nafukovací balónky – kromě vzduchu v nich budou srolované bankovky, takže potěší nejen jako krásná, barevná dekorace, ale také jako zdroj finančního bohatství.

Krok 2

Manželský pár určitě nepohrdne ani peněžní injekcí. Zkuste sehnat ve zdravotnických potřebách plastovou injekční stříkačku a do ní opatrně vsunout bankovku. Jehla samozřejmě není nutná, a ve skutečnosti ani žádoucí.

Poměrně levným řešením jsou fotorámečky, kdy pod fotografii vložíte papírový peněžní obnos. Novomanželé pak mohou plnit různé úkoly, které by je měly dovést až k fotorámečům a k odhalení peněz.

Pokud si chcete dát s tímto dárkem práci, lze shromažďovat v předstihu kovové mince (nejlépe padesátikoruny) a ty pak darovat v pěkné, dřevěné truhle. Bude to stylové, jen asi nelze počítat s velkým finančním obnosem.

Krok 3

Bankovky lze také vsunout do ručníkového dortu. Právě ručníky srolované a naaranžované do podoby cukrářského dortu je také jednou z možností, jak novomanžele obdarovat papírovými penězi.

Z bankovek, svinutých do ruličky, lze poskládat zajímavé obrazce, které lze zakrýt sklem a zarámovat. Nebo je uschováte do mikrotenového sáčku, uložíte do květináče, nasypete na něj nejprve kamínky, pak hlínu a zasadíte květinu. K tomu vymyslíte básničku nebo novomanželům zadáte určitý úkol, aby věděli, co mají s květináčem dělat. Rostlina nepřijde nazmar, když bankovky zmizí, lze ji zasadit zpět a půjde tak o dva originální dárky v jednom.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-darovat-novomanzelum-penize-napady-inspirace.html