jaktak.cz

Jak vybrat cestovní pojištění

Složitost: Složité
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat cestovní pojištění | rady a tipy. Léto se blíží a s ním i cestování. Pokud jedete do zahraničí, možná zvažujete cestovní pojištění. V dnešní době si můžete sjednat i pojištění online, které je rychlejší a na rozdíl od sjednání na pobočce můžete dostat i výraznou slevu. Také se vyplatí použít online porovnávače, kde si navolíte požadované hodnoty, na které se chcete pojistit, a přesně tak uvidíte, kde byste kolik zaplatili.

Krok 1

Máte-li pocit, že jste narazili na to pravé pojištění, přečtěte si ještě raději veškeré podmínky, abyste nebyli později překvapení. Většina pojišťoven například nehradí odpovědnost za škodu způsobenou řízením půjčeného vozidla nebo škodu na zavazadlech, které jsou umístěny ve stanu, apod.

Typ cesty

Nejdříve zvažte, jak často cestujete. Většina pojišťoven nabízí pojištění jednorázové, které klienti využívají nejčastěji, ale také celoroční, nebo na opakované cesty. V případě poslední varianty je ale nutné se vždy po době, kterou pojišťovna stanoví, vrátit. Proto se tento typ hodí například pro časté služební cesty.

Krok 2

Pojištění léčebných výloh

Tato položka tvoří základ každého pojištění a její výše se v rámci různých nabídek výrazně liší. Jedete-li kousek za hranice, možná nebudete potřebovat nejvyšší krytí, ale pokud se chystáte někam dál, pak si určitě neváhejte připlatit. Navíc ceny lékařských zákroků v Americe, Kanadě či v exotických destinacích dosahují mnohem vyšších částek a případný převoz do Čech pak šplhá do astronomických hodnot, proto při cestování do těchto míst nabízejí pojišťovny většinou automaticky neomezené výlohy.

Nepodceňujte ani pojištění zubů, jedná se o častý problém v zahraničí. Běžně pojišťovny hradí zákrok do 13 000, ale existují i výjimky.

Krok 3

Pojištění zavazadel

Při pojištění zavazadel zjistíte, že celková částka výrazně povyroste. To proto, že se ztrátou či poškozením zavazadel se potýká nejvíce klientů. Nejedete-li na lehko, pak si určitě za zavazadla připlaťte.

Krok 4

Pojištění sportů

Chystáte-li se v zahraničí sportovat, většina pojištění vám případný úraz při takových aktivitách nehradí. Pozor si dejte i na vysokohorskou turistiku, některé pojišťovny ji od té klasické oddělují dosažením určité nadmořské výšky, jiné zase horní hranicí lesa.

Krok 5

Pojištění odpovědnosti za škodu

Tato položka je obzvláště důležitá, když cestujete s dětmi nebo když chcete trávit dovolenou aktivně.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-cestovni-pojisteni.html