jaktak.cz

Jak se připravit na zásnuby | rady

Složitost: Lehké
Cena: 1001 - 5000 Kč

Jak se připravit na zásnuby | rady. I když žádost o ruku trvá krátce, bývá okamžikem, na který manželé vzpomínají celý život. Jak tedy postupovat, abychom si v paměti uchovali jen ty nejkrásnější vzpomínky?

Co je potřeba

zásnubní prsten

Krok 1

V první řadě by se žádost o ruku neměla uspěchat. Teprve když se skutečně znáte a umíte odhadnout reakci partnerky, jděte do toho. Je možné, že vás vaše vyvolená miluje, ale ještě není připravena na manželství. Proto není dobré to lámat přes koleno. Vyhnete se tak trapné situaci.

Na druhou stranu není dobré se zásnubami příliš dlouho otálet. Každý vztah má svůj přirozený vývoj, a pokud začne být žena netrpělivá, mohl by se muž dočkat při žádosti o ruku nepříjemných poznámek nebo dokonce výčitek, že to mělo přijít dříve.

 

Krok 2

Prsten vyberte takový, aby se vaší vyvolené líbil. Pokud celý život preferuje stříbro, nekupujte zlato jen proto, že vám připadá důstojnější. Prstýnek si schovejte do pěkné krabičky, abyste ho nemuseli lovit odněkud z kapsy. Není nutné ohromit drahým šperkem. Vyberte takový, který padne do oka, a přitom nezevšední.

Krok 3

Hodně záleží i na tom, kde zásnuby proběhnou. Některé dvojice si rády připomínají první rande, první večeři, první dovolenou. V takovém případě bude zasnoubení na tomto místě ideální. Jiné páry jsou pragmatické, takže není nutné vracet se ke vzpomínkám.

Dbejte na to, abyste svoji žádost přednesli na místě, kde se oba budete cítit dobře, tedy s vyloučením zvědavé veřejnosti. Hodí se slavnostní večeře při svíčkách, skvělou příležitostí je také romantické zákoutí, pokud si uděláte výlet do přírody. Jestliže si nepotrpíte na cestování, nemáte dost peněz nebo vám nedělá dobře velká koncentrace lidí, nemá význam nutit se do cestování na Eiffelovu věž nebo na další, turisticky vyhlášené destinace jen proto, že ostatní to tak dělají.

 

Krok 4

V poslední době se stalo módou vyjevit svůj záměr během sportovního utkání nebo jiné události, kde se sejde hodně lidí. Pokud si na to troufáte a nechcete od tohoto nápadu upustit, počítejte s tím, že při případném odmítnutí budete mít spoustu diváků. Je-li vaše partnerka spíše uzavřené povahy, stydlivá a nemá ráda okázalá gesta, asi ji tato forma příliš nenadchne.

Krok 5

Zvažte, zda vaše vyvolená touží po překvapení. Jestliže si na ně příliš nepotrpí a má události ráda pod kontrolou, nevymýšlejte žádná složitá aranžmá. Žádost by měla být srozumitelná, výstižná a taková, aby si to žena nevyložila nevhodně jako vtip nebo ironii. Upusťte ale od zbytečně teatrálních výstupů, nehodí se to. Mluvte upřímně, dívejte se jí do očí a když pokleknete, vyzní to přirozeně.

Žádost o ruku se může odehrát jen mezi vámi dvěma, v přítomnosti obou rodin nebo ve společnosti příbuzných a přátel. Záleží na tom, čemu dáte oba přednost.

 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-pripravit-na-zasnuby-rady.html