jaktak.cz

Jak připravit Baby shower

Složitost: Mírný
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit Baby shower | rady a tipy. Baby shower je oslava uspořádaná na počest ještě nenarozeného miminka. Tuhle dámskou party jste přinejmenším viděli v nějakém zahraničním filmu, ale třeba se nějaké takové také zúčastníte. Sice zatím takovou tradici jako v Americe nemáme, ale kdo ví?

Baby shower, to je víceméně poslední příležitost, aby se nastávající maminka mohla sejít s kamarádkami ještě před odchodem do porodnice. I když pokročilé těhotenství může někomu připadat jako nepohodlné, přeci jen má pořád ještě na sebe čas. Až porodí, začne vyčerpávající kolotoč povinností okolo miminka.

Tuto slavnost organizuje obvykle její blízká kamarádka, sestra, kolegyně nebo příbuzná. Jde o to, aby si oslavenkyně společné setkání co nejvíce užila a neměla s tím žádnou práci.

Cílem oslavy je popřát nastávající mamince hodně štěstí při porodu a donést jí dárečky pro miminko. I  proto na Baby shower nezve hosty sama oslavenkyně, vypadalo by to, že si o dárky říká. Je dobré, aby se pozvaní hosté předem domluvili, co mamince přinesou. Na starost by si to měla vzít hlavní koordinátorka.

Ta s oslavenkyní také sestaví seznam hostů a určí, kde se bude oslava konat.

Někdo dává přednost posezení v soukromí, ale pokud přijde hodně kamarádek, dá se tato akce připravit prakticky kdekoli. Důležité je, aby to bylo pro těhotnou ženu pohodlné.

Také pohoštění a zábava by se měly naplánovat s ohledem na zvyky a potřeby nastávající maminky. To samé platí i pro dárky.

Koordinátorka by měla zjistit, co oslavenkyně potřebuje, co jí udělá radost a domluví se na tom s pozvanými hosty.

Nejčastěji bývá žena obdarována oblečením pro miminko nebo dostane plenky, ať už textilní nebo jednorázové.

K oblíbeným dárečkům patří i kreativní sada pro vytvoření otisku nožičky svého děťátka nebo různé hračky pro nejmenší.

K pragmatickým dárkům se řadí i nejrůznější dárkové poukazy do e-shopů, kde si maminka nakoupí třeba až po návratu z porodnice.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-baby-shower.html