jaktak.cz

Jak se zbavit zápachu po česneku

Složitost: Lehké
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Jak se zbavit zápachu po česneku | rady a tipy. Česnek patří neodmyslitelně do naší kuchyně, protože bez něj by spousta receptů postrádala vůbec smysl. I když ho přidáváme málo, jeho aroma je přesto mimořádně výrazné. Jak se zbavit zápachu po česneku? Poradíme vám.

Co je potřeba

sůl, jedlá soda, citronová šťáva

Česnek je sice zdravý, ale jeho aroma tak pronikavé, že si často lámeme hlavu, jak se ho zbavit. Obvykle nám dělá starosti, když je cítit v dechu nebo po něm zůstaly stopy na rukou po vaření.

Jak tedy tento nepříjemný zápach odstranit nebo alespoň zmírnit?

Zápach z úst po česneku

Česnek je nejenom zdravý, ale umí propůjčit pokrmům nezaměnitelnou chuť. I proto se přidává do spousty pokrmů a řada strávníků na něj nedá dopustit zejména v rámci prevence. Zároveň se ale v těle s jeho konzumací zvyšuje hladina sirovodíku.

Aromatický pak není jenom dech, ale i pot. Nicméně, řešení, jak se tohoto problému zbavit, je relativně snadné.

Pokud si pochutnáte na jídle, kam jste přidali česnek, dopřejte si pak některou běžnou potravinu, která umí zápach zneutralizovat. Stačí třeba úplně obyčejné jablko, trochu špenátu v podobě čerstvých listů nebo menší snítka petržele. Výborně poslouží i zelený nebo mátový čaj, případně zředěná citronová šťáva.

Velmi dobře se osvědčila i jedlá soda postačí rozpustit lžičku jedlé sody ve sklenici vody a vzniklým roztokem si vypláchnout ústa.

Zápach po česneku na rukou

Jestliže zápach ulpěl kvůli vaření na rukou, i tady je pomoc celkem jednoduchá. Nejprve si ruce důkladně umyjte mýdlem a teplou vodou. Pak si na inkriminovaná místa nakapejte citronovou šťávu, kterou jste předtím smíchali s malým množstvím kuchyňské soli. Tyto dvě běžně dostupné ingredience by se měly postarat o to, aby se vaše pokožka zbavila zápachu nejen po česneku, ale i cibuli.

Nemáte-li doma citron nebo jste na něj přecitlivělí, smíchejte místo něj se solí a troškou vody i jedlou sodu a touto kašičkou si potřete ruce. Nebo vyzkoušejte kávovou sedlinu, ta má také tyto téměř zázračné účinky. Nakonec si ruce omyjte teplou vodou.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-zapachu-po-cesneku.html