jaktak.cz

Jak cvičit na míči – nohy

Složitost: Mírný
Potřebný čas: 30 minut a více

Další článek z našeho miniseriálu, jak cvičit na míči. Tentokrát vám ukážeme, jak správně cvičit nohy. Následující řádky vám ukáží jak na to.

Krok 1

Cvik 1 Posaďte se na míč a začněte se pohupovat. Jakmile se míč rozpohybuje, začněte do rytmu pochodovat. Do tohoto cviku zapojte nejen nohy, ale také paže. V pochodu udělejte několik malých krůčku vpřed. Zadek se vám posouvá dopředu a vy jej více zatlačte do míče. Ve chvíli, kdy ucítíte napětí ve stehenních svalech, vraťte se v pochodu pomocí malých krůčků zpět do výchozí polohy. Tento cvik několikrát opakujte.

Krok 2

Cvik 2 Nalehněte na míč, nohy a paže mějte natažené ve vzduchu. Pravou nohu ohněte v koleni a zvedejte ji vzhůru, nohy prostřídejte. Dbejte především na to, abyste se neprohýbali v bedrech. Tímto cvikem procvičíte stehna a hýždě.

Krok 3

Cvik 3 Míč si dejte mezi kolena, zvedněte pánev, lopatky a hlavu nechte na podložce. Horní půlka vašeho těla by měla tvořit rovnou přímku, je potřeba, abyste tělo drželi ve správné poloze. Koleny zatlačte do míčku a zase povolte. Tímto způsobem posilujete vnitřní stehna a hýždě. Pro tento cvik potřebujete menší balon, nemáte-li jej k dispozici, upusťte vzduch z vašeho Fitballu a směle se pusťte do cvičení.

Krok 4

Cvik 4 Další cvik, který posiluje stehna a rovněž i paže, patří do kategorie obtížnějších cviků. Nalehněte na míč, nohy mějte natažené ve vzduchu a pažemi (nataženými) se opírejte o zem. Pomalými pohyby se na míči posouvejte vpřed, až do míče zaboříte kolena a míč si podvalte pod sebe. Jakmile budete mít míč pod sebou, zvedněte zadeček vysoko a pomalu se vracejte zpět. Vzhledem k obtížnosti cviku jej zopakujte pouze několikrát.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-cvicit-na-mici-nohy.html