jaktak.cz

Jak se orientovat v nabídce zájezdů | tipy

Složitost: Lehké
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak se orientovat v nabídce zájezdů | tipy. Předprázdninový shon po zájezdech doléhá téměř na každého. Výhodné ceny na lukrativní destinace, skvělé podmínky, vše v ceně... Prodejci zájezdů uvádějí v nabídce kdeco. Jak se správně zorientovat v tom nepřeberném množství pojmů z nabídek zájezdů, vám přiblíží tento článek. Je libo poznávací zájezdy či jiné typy zájezdů?

Krok 1

Jako první a nejdůležitější krok před objednáním zájezdu je si všechno pořádně přečíst a porozumět tomu. Přečíst si podmínky, stravování, umístění a při jakékoli nejasnosti se poradit dřív, než vše zaplatím. Při lhostejnosti byste mohli být nemile překvapeni.

Krok 2

Strava

Velice důležitá položka při výběru zájezdu, která vám v podstatě říká, jaké jídlo budete mít v ceně, nebo jestli je stravování necháno čistě na vás. Často bývají jenom snídaně a to buď formou bufetu, švédského stolu nebo kontinentální snídaně (pečivo, džem, sýr, vejce, toast atd.). Avšak zajisté jsou i hotely, které nabízí plnou penzi, veškeré jídlo máte na hotelu. Je jen na vás čemu dáte přednost.

Krok 3

Poloha a ubytování

Prostudujte si mapu oblasti a ujistěte se, že je to přesně ta oblast, kterou požadujete. Udávají zde vzdálenost od moře a někdy i od centra města nebo oblasti. V ubytování píšou počet lůžek a případné vybavení pokojů.

Krok 4

Cena

Asi nejdůležitější faktor při výběru dovolené. Avšak je nutné si zjistit, za co přesně platíme. Zdali pouze za ubytování v hotelu, nebo i dopravu. A je dobré zjistit, jestli jsou v ceně započteny všechny palivové a emisní poplatky. Mnoho nabídek je mimo celkový zájezd, čili je to jen objednání hotelu nebo apartmánu bez dopravy. Hodně lidí pak na internetu prvních pár minut vyjeveně kouká, že se například na Kubu dostanou na dva týdny za 4 tisíce.

Krok 5

Pozor na pojištění, někdy bývá v ceně, většinou se však doplácí na osobu za den.

Krok 6

Typ zájezdu

Bývají většinou pobytové, čímž se myslí normální rekreační dovolená. Dále zde máme poznávací zájezdy, které mají za účel prozkoumat určitou oblast a navštívit spousty lokalit. Bývají většinou několikadenní a do okolních zemí, jako je Rakousko nebo Německo.

Krok 7

Snažte se si vybrat co nejdůvěryhodnější cestovku. Dbejte na reference, nepohrdejte doporučeními známých. Pamatujte, že je lepší cestovní kancelář s tváří, než úplně neznámá byť levná. Mnohokrát se stávalo, že se cestující nedostali domů.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-orientovat-v-nabidce-zajezdu-tipy.html