jaktak.cz

Jak ošetřit kůži po opalování

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: Méně než 5 minut

Jak ošetřit kůži po opalování. Kdo z nás si nelehne pod širou oblohu a nenechá se hřát slunečními paprsky s úmyslem si krásně do hněda zbarvit kůži? Avšak mnoho lidí zapomíná, že opalováním by starost o svou pokožku neměla končit. Jak ošetřit kůži po opalování. Jak ošetřit kůži po opalování, to vám povím v tomto textu.

Krok 1

Po každém opalování byste měli zkontrolovat, zda-li jste spálení nebo ne. Pokud máte zarudlou kůži, ano, spálili jste se. Měli byste okamžitě pryč ze sluníčka, nejlépe do chladné klimatizované místnosti a postižená místa si potírat chladivými gely, kterých je v lékárnách dostatek. Pokud nemáte nic po ruce, můžete chladit obyčejnou vodou nebo využít bílý jogurt. Nezapomeňte hodně pít, neboť spáleniny znamenají příliš dlouhý pobyt na slunci, tudíž může být vaše tělo dehydrované a přehřáté.

Krok 2

Po každém opalování byste se však měli potřít tělovým krémem, hydratačním mlékem, spreji nebo jinými prostředky vhodnými pro tyto účely. V lékárnách nebo drogeriích lze již nalézt krémy určené ,,po opalování". Pomáhají vaší pokožce s regenerací a vzpamatováváním se z přímého slunce, chladí a jsou příjemné na rozpáleném těle. Při náznaku popálení je to téměř nutnost, můžete předejít bolestivým večerům se spálenými zády.

Krok 3

Po skončení opalování byste už měli slunce ten den vynechat. Samozřejmostí je vyloučení opalování na slunci a v solárku v jeden den. Dávky opalování mírně zvyšujte, a nenechte svou kůži bez ochrany.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-osetrit-kuzi-po-opalovani.html