jaktak.cz

Jak na příjem televizního vysílání v PC | rady

Složitost: Lehké
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Jak na příjem televizního vysílání v PC | rady. Pokud jste někdy uvažovali nad tím, že svůj počítač využijete též jako přijímače televizního vysílání, věřte, že tato možnost existuje. A nejen jedna. Možností je spousta, přiblížíme si ty nejekonomičtější.

Co je potřeba

software či hardware umožňující příjem televizního vysílání

případně internet

Krok 1

TV na internetu

Internetových stránek s on-line televizním vysíláním je spousta, kromě tuzemských stanic nabízí i stanice zahraniční. Zhlédnout vybrané pořady on-line můžete také na webových stránkách jednotlivých televizních stanic.

Krok 2

TV karta

Televizní karta je již trochu starší možností napojení televizního vysílání do PC. I tak je však velmi dobře použitelná. Na kartě, kterou zapojíte do PCI slotu základní desky svého PC, jsou koncovky stejné jako na TV. Do nich zapojíte kabel od vaší antény a můžete sledovat dostupné programy. Existují jak interní, tak externí typy karet.

Krok 3

DVB-T tuner

V době nástupu digitálního vysílání se na trhu objevily i TV karty umožňující příjem DVB-T signálu. Tyto karty většinou postrádají konektory jako jejich předchůdkyně a slouží pouze pro příjem digitálního vysílání. Typy velikosti USB klíčenky lze zapojit do kteréhokoliv PC, takže můžete sledovat své oblíbené pořady i při cestách vlakem na svém notebooku.

Krok 4

Software

Na internetu je k mání také spousta programů, které dokáží přes internet sledovat televizní vysílání. Po instalaci programu můžete vybírat z velkého množství přednastavených stanic, které někdy překračuje i hranici 1000 TV stanic. Některé z těchto programů jsou nabídnuté jako FREE, jiné si musíte zakoupit.

Krok 5

Shrnutí

Z předchozích informací vyplývá, že pro domácí PC nejlépe vyjdou TV karty či sledování TV přes internet pomocí programů či webových stránek. Pro mobilní PC jsou pak vhodnější DVB-T tunery v podobě USB klíčenek.

Jak TV karta, tak DVB-T tuner potřebují instalaci ovladačů. Ty najdete na přiložených CD.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-prijem-televizniho-vysilani-v-pc-rady.html