jaktak.cz

Jak si nechat u České pošty přeposlat zásilku na novou adresu

Složitost: Velmi lehké
Cena: Zdarma
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Dosílka je užitečná služba České pošty, která adresátovi umožňuje vyzvednout si konkrétní zásilku na jiné adrese. Služba je poskytována ve většině případů zdarma. Usnadňuje vyzvednout si dopis v případě, že adresát se momentálně nenachází v místě svého bydliště.

Co je potřeba

informace z výzvy k vyzvednutí zásilky
internetové připojení a email

Krok 1

Adresát může požádat o dosílku telefonicky. Stačí zavolat na ukládací poštu a domluvit se na doslání dopisu na jinou adresu. Za rozumnější způsob ale považuji podání žádosti o doslání konkrétní zásilky prostřednictvím elektronické podatelny na webových stránkách České pošty. Je rychlý a jednoduchý a navíc do svého emailu obdržíte kód, který umožní zásilku sledovat. Navíc kód poslouží v případě, že dojde k nějaké komplikaci. Navštivte webovou stránku České pošty na adrese: www.ceskaposta.cz.

Krok 2

Z nabídnutého menu stránky České pošty klikněte na odkaz Služby pro příjemce a adresáty a vyberte Doslání konkrétní již uložené zásilky na novou adresu.

Krok 3

Vyplňte Žádost o doslání již uložené zásilky na novou adresu. Pro odeslání budete potřebovat informace z Výzvy či Oznámení k zásilce dodané poštou do vaší domovní schránky. Není-li v místě adresy nikdo, kdo by vám informace z lístečku zanechaném poštovní doručovatelkou sdělil, zavolejte na svou poštu.

Krok 4

Na závěr doporučuji uvést emailovou adresu, kam má dorazit potvrzení přijetí vaší žádosti s kódem, díky kterému můžete s poštou později komunikovat, vyskytne-li se nějaký problém.

Žádosti podané po 14:30 budou zpracovány až následující pracovní den. U zásilek, na kterých odesílatel požádal o doplňkovou službu „Uložit jen 3 dny“, „Uložit jen 10 dní“ nebo uvedl poznámku „Neprodlužovat odběrní lhůtu“ je omezena lhůta pro doslání, proto věnujte pozornost konci odběrní lhůty.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-nechat-u-ceske-posty-preposlat-zasilku-na-novou-adresu.html