jaktak.cz

Jak na dětské pískoviště | tipy

Složitost: Mírný
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na dětské pískoviště | tipy. Pískoviště - to je oáza dětského světa. Ti nejmenší na pískovišti nalézají náramné vyžití, které jen tak něco nepředčí. Je to úžasné, přesýpat písek z bábovičky do kbelíčku a pak do nich lopatičkou bušit, dokud se nevyklopí. Přenášet písek z místa na místo, to je veledůležitá práce a pořádná dřina... Kdyby o tom malé děti mohly vyprávět. Ale teď vážně. Pro dítě je to hra, která mu velice prospívá a obohacuje jeho duševní a fyzický rozvoj. Dítě si osvojuje základní dovednosti, manipulační schopnosti, metodou pokusu a omylu nachází to správné řešení, poznává vlastnosti přírodních materiálů - písek suchý je sypký a vlhký je jinak tvárný.
Pokud máte zahradu, připravte dětem pískoviště, ať si vyhrají.

Co je potřeba

písek

pískoviště

Krok 1

Pískoviště známé odjakživa

Určitě přemýšlíte, jaké pískoviště dětem pořídíte. Je to jednoduché - klasické, dřevěné, takové jako bývalo vždycky. Plastické pískoviště byl jen krátkodobý a neosvědčený výstřelek, který pominul. Buďto si dětské pískoviště vyrobíte sami, kdo je trochu zručný, nebude to žádný problém. Ale přiznejme si, jednak každý není tak manuálně schopný a nebo pro to nemáme podmínky. Objednejte si dětské pískoviště od renomovaných dodavatelů, na internetu jich najdete spoustu a za pár dnů vám objednávku doručí. Montáž podle návodu nebude nic složitého. Pískoviště dodané výrobcem musí mít vždy certifikát o nezávadnosti materiálu a používání a o bezpečnosti.

Krok 2

Zabezpečení proti nežádoucím obyvatelům

Zkompletované pískoviště je nutné zabezpečit proti nežádoucím návštěvníkům. Psi a kočky, kterým by se mohlo v písku líbit, jsou schopni jej znečistit. Z důvodu dodržování hygienických zásad je dobré v době nepřítomnosti přikrývat pískoviště plachtou nebo sítí. Tím předejdeme nepříjemným záležitostem.

Krok 3

Pískoviště součástí herních sestav

Taková pískoviště tvoří celek sestavy, ke které patří další hravé atrakce, skluzavky, prolézačky, šplhadla, obývací domeček a další možnosti. Montáž a kompletaci si zajišťuje každý většinou sám, podle návodu a popisu to není tak těžké. Pokud si na to opravdu někdo netroufá, je možné si objednat montážní službu. Někdy je ještě potřeba hrací sestavu upravit dalším nátěrem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-detske-piskoviste-tipy.html