jaktak.cz

Jak podpořit u dítěte pohybovou aktivitu| zkuste to se skluzavkou

Složitost: Mírný
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak podpořit u dítěte pohybovou aktivitu| zkuste to se skluzavkou. Máte zahradu nebo alespoň nějaký malý prostor ve vašem exteriéru? Pořiďte dítěti skluzavku. Nejen, že mu tím uděláte velkou radost, ale splníte zároveň několik důležitých aspektů pro požadavek zdravého pohybového rozvoje vašeho dítěte. Osvojí si zcela určitě koordinaci dolních končetin, a to postupně hbitě a dovedně, učí se odvaze a zdoláváním překážek, dalším novým pohybovým návykům a improvizaci. Dětská skluzavka je výtečná věc, která bezpochyby pobaví.

Co je potřeba

vhodný terén

skluzavku

Krok 1

Jaký typ skluzavky zvolit

Tak určitě se zřetelem na věk dítěte volíme typ a velikost skluzavky. Například dvouleté dítě nemůže vylézat na vysokou skluzavku, kde hrozí nebezpečí, že může spadnout. Zároveň koordinování nohou může selhat a dítě spadne. Pokud je to skluzavka, kde zdolává několik příček do výšky, nic se nestane, když šlápne vedle a skulí se na zem. Je překvapivé, jak dítě dovedně během krátké doby si osvojí vylézání po schůdkách a jak to zvládá. Skluzavka je pro něj velká zábava a zároveň i radost z pohybu. Opatřete malým dětem skluzavku plastovou, která se nijak nekompletuje, většinou je prodejná jako celek. Není ani náročná na prostor. Esteticky je výrazná, krásně barevná. Skluzavky od evropských výrobců si dlouho udrží pastelové barvy díky UV filtru.

Krok 2

Pro odrostlejší děti více odvahy

Starším dětem kupte skluzavku větší, adekvátní jejich pohybovým předpokladům a větší odvaze. Tato věková kategorie má ráda adrenalinové pohybové aktivity, děti předvádí svou odvahu na obdiv a uplatňují svou vynalézavost. Tyto skluzavky můžete využít a upevnit kdekoliv na zahradě, anebo jsou součástí hracích sestav. Doporučit můžeme upevnění na hrazdu, kde je závěsná houpačka, přistavit ji k bazénu. Takové využití děti milují, sklouznout se přímo do vody. Nebo umístění v nerovném terénu, kde je potřeba více odvahy, to děti motivuje k pohybové improvizaci. Kompletace skluzavky je jednoduchá záležitost, zvládne ji i ten méně manuálně zručný.

Krok 3

Na dětském hřišti skluzavka nemůže chybět

Jděte s dětmi na dětské hřiště a zjistíte, že snad nikde nechybí skluzavka. Často je to skluzavka kovová, robustní, která více odolává frekvenci využití. Všechny skluzavky pro privátní užitek nebo koncipované pro větší skupiny dětí - školky, školy, dětská hřiště, musí mít certifikát o bezpečnosti a nezávadnosti. Garantem špičkových hracích sestav pro děti a skluzavek jsou výrobci z Evropy, kteří disponují kvalitou výrobku, stálobarevností, bezpečností hracích prvků a důležitým certifikátem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-podporit-u-ditete-pohybovou-aktivitu-zkuste-se-skluzavkou.html