jaktak.cz

Jak vybrat posilovací stroj na nohy na domácí posilování | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat posilovací stroj na nohy na domácí posilování | rady. Nemusíte mít nijak velký byt či dům, abyste si mohli zacvičit na nějakém posilovacím stroji. Hovořím-li o posilovacím stroji na nohy, pak dokonce mnohdy postačí jen stepper, který můžete vytáhnout ze skříně nebo zpod postele. Oblíbený je také rotoped nebo moderní eliptický trenažér. Uvažujete-li o koupi posilovacího stroje na nohy, inspirujte se tímto postupem.

Krok 1

Před koupí jakéhokoli fitness vybavení je třeba se zeptat sama sebe, nakolik budete nové vybavení potřebovat a využívat. Potřebujete luxusní modely posilovacích strojů, nebo vám bohatě postačí základní sportovní vybavení? Od toho se také odvíjí cena. Zatímco stepper koupíte už za 800 korun a je nenáročný na prostor, profesionální stroj na unožování vás vyjde na 40 tisíc korun.

Krok 2

Které posilovací stroje jsou základem při posilování nohou?

Steppery

Stepper se zaměřením na vnitřní a vnější stranu stehen. Obyčejné steppery koupíte za dva tisíce korun, dokonalejší steppery se stabilní konstrukcí a pevnými rukojetěmi a počítačem okolo sedmi tisíc korun. Výhodou je skladnost a vysoká účinnost na stehna a hýždě. Nevýhodou ale to, že při cvičení na stepperu jsou klouby namáhány více než na ostatních přístrojích.

Rotopedy

Rotopedy nahrazují jízdu na kole. Dříve oblíbené posilovací stroje v každé druhé domácnosti, dnes je nahrazují například eliptické trenažéry. Rotopedy přesto umožňují intenzivní trénink nohou, jsou vhodné pro začátečníky a také nejsou příliš náročné na prostor. Rotopedy kalorie obvykle spalují rychleji než steppery nebo orbitreky.

Eliptické trenažéry

Zajišťují procvičování celého těla. Nahrazují stepper, rotoped i další posilovací stroje. Jsou šetrné ke kloubům díky eliptickým pohybům, které nohy při cvičení vykonávají.

Chůze na páse

Tyto posilovací stroje umožňují soustředit úsilí na cvičení nohou a přitom skvěle posilovat srdce a zlepšovat krevní oběh. Poskytují efektivní trénink nohou tím, že umožňují spustit program pohybujícího se pásu - rychlejší procházku, běh, sprint... Můžete ovládat rychlost a sklon. Některé high-end modely jsou vybaveny programovatelnými fitness programy, abyste mohli získat co nejvíce z vašeho tréninku.

Leg press cviky

S těmito profesionálními posilovacími stroji se setkáte spíše v posilovnách. Jedná se o zařízení, která vyžadují dřepy. Závaží máte při dřepu umístěné na ramenou, popřípadě sedíte nohama nahoru a závaží zvedáte nohama. Profesionální posilovací stroje na nohy a posilovací stroje speciálně pro konkrétní cviky na nohy, např. předkopávání, zakopávání vleže, zákopávání ve stoje, unožování ve stoje.Každý takový posilovací stroj vás vyjde na necelých 40 tisíc korun. Dále to mohou být například stojany na dřepy, posilovací bench lavice apod.

Před nákupem posilovacího stroje na nohy se poraďte se svým lékařem, který vám rovněž může i doporučit vhodné sportovní vybavení.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-posilovaci-stroj-na-nohy-na-domaci-posilovani-rady.html