jaktak.cz

Jak strávit Silvestr netradičně | tipy

Složitost: Lehké
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak strávit Silvestr netradičně | tipy. Konec roku se blíží a s ním i promýšlení toho, jak prožijete poslední hodiny starého roku a přivítáte ten nový. Pokud vás omrzeli návštěvy přátel, novoroční lyžovačka a nudné estrády v televizi, pak dejte na náš návod a zkuste něco netradičního.

Krok 1

Pořádně se zamyslete, zda chcete prožít Silvestr v klidu, nebo formou bláznivé jízdy až do rána, zda ho chcete oslavit s příbuznými, partnerem, partnerkou, ve velké skupině, nebo v soukromí. Podle toho sestavte své priority, tužby a přání a prozkoumejte internet.

Krok 2

Pokud chcete zažít opravdovou exotiku a nesáhnout přitom nijak hluboko do kapsy, pak se vydejte na přelomu roku do Thajska. 

Krok 3

Pokud naopak nemáte hluboko do kapsy a chcete si užít Silvestr v nejluxusnějších lokalitách planety, pak vsaďte například na pláže Zanzibaru nebo Keni. Dovolená tady se ještě pořád pyšní „nálepkou“ netradiční. Turistů je tady zatím tak akorát, nehrozí tedy mačkanice na plážích a kvalita servisu je jedna z nejlepších na planetě. Jen se připravte na to, že týdenní pobyt na Zanzibaru vyjde na zhruba šedesát tisíc korun. Na druhou stranu – lepší servis jinde nedostanete.

Krok 4

Pokud chcete být na Silvestra v centru dění, pak se vydejte oslavit příchod Nového roku na newyorské náměstí Time Square. Každý rok se tu k oslavám sejde asi milion lidí. První nedočkavci přicházejí už po poledni, aby tu dvanáct hodin čekali. A to prosím bez alkoholu, protože ten je tady přísně zakázaný. Vrchol přichází těsně před půlnocí, když se nad hlavy účastníků spustí obří osvícená koule a starosta odpočítá poslední vteřiny. Pak se na náměstí snese několik tun konfet.

Krok 5

Pokud nechcete vyrážet až do Spojených států, pak se vydejte do Berlína. Místní oslavy na „Silvestrovské míli“ v samém centru města každý rok přilákají více návštěvníků než ty v New Yorku. Jde o největší silvestrovskou party pod širým nebem.

Krok 6

Pokud chcete zavzpomínat, jaké to v Československu bylo před rokem 1989, vydejte se na Kubu. Komunismus se tady totiž stále ještě drží. Na druhou stranu ale naštěstí nemá vliv na kvalitu místních pláží. Třeba těch ve Varaderu – nejslavnějším letovisku Kuby, do kterého míří každý druhý, který na Kubu přijede. Jezdil sem i slavný mafián Al Capone. Většího klidu si nicméně užijete na některém z ostrůvků – Cayo Largo (velmi luxusní), Cayo Coco (nadprůměrně romantické) nebo Cayo Guilermo (téměř prázdné) se na vás těší.

Krok 7

Pokud jste propadli golfu, pak se na dovolenou vydejte do Dominikánské republiky. Ta je považována za Mekku golfu v Karibiku a silvestrovské pobyty tady získávají na oblibě i mezi Čechy. Je na vás, jestli vás zláká rušná Punta Cana, Bayahibe nebo klidné letovisko Samaná.

Krok 8

Než vyrazíte, nastudujte ještě recepty proti kocovině a užijte si Silvestra, na který se nezapomíná.

Nenechávejte výběr na poslední chvíli. Právě o silvestrovské pobyty bývá enormní zájem - ať už se jedná o ty tradiční na horách, tak po exotické dovolené tisíce kilometrů od domova.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-stravit-silvestr-netradicne-tipy.html