jaktak.cz

Jak si prohlédnout z Vídně to nejdůležitější | tipy

Složitost: Velmi lehké
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak si prohlédnout z Vídně to nejdůležitější | tipy. Vídeň je nejen rakouské hlavní město a důležitá evropská metropole. Vídeň je město elegantní a možná působí i konzervativně, v noci vám ale ukáže i svou divokou tvář. Vídeň je ideální město, kam se vypravit, jelikož je blízko a jízdenku sem seženete celkem levně. Užijete si zde víkendový poznávací zájezd, nákupy, výlet za uměním, ale třeba i jazykové kurzy, které vám umožní i důkladně poznat vídeňskou kulturu. Kurzy jsou zde dokonce stejně oblíbené jako třeba kurz němčiny v Berlíně, Mnichově, nebo Curychu. A co byste rozhodně při návštěvě Vídně neměli vynechat?

Krok 1

Zámek Schönbrunn

Zámek Schönbrunn je snad nejnavštěvovanější památkou ve Vídni. Zámecký komplex se skládá z císařského paláce, zahrady s umělými vodopády, soch, dalších architektonických prvků a ZOO. Tento palác mimo jiné sloužil i jako letní rezidence pro habsburské císaře.

Krok 2

Prater s obřím ruským kolem

Prater je vídeňský pouťový zábavní park. V Prateru ve Vídni najdete nejrůznější atrakce, dominantou je obří ruské kolo Riesenrad postavené už v roce 1897 a vysoké 61 metrů. Mimoto se zde ale nachází i spousta dalších atrakcí jako horské dráhy, domy hrůzy, kolotoče, herny, kasina, ale třeba i planetárium.

Krok 3

Dóm svatého Štěpána

Dóm svatého Štěpána je pro Vídeň něco jako chrám sv. Víta pro Prahu. Katedrála byla postavena na troskách dvou kostelů v roce 1160. Její současná románsko-gotická podoba byla ale zahájena až Rudolfem IV. Katedrála je jedním ze symbolů země a místo pro důležité události v historii národa.

Krok 4

Zámek Belvedere

Belvedere je barokní zámecký komplex skládající se ze dvou zámeckých budov a parku s překrásnými zahradami, sochami a fontánami. Zámek byl dostavěn v roce v 1723 pro prince Evžena Savojského. V dnešní době se v zámku nachází velká kolekce obrazů od rakouských malířů.

Krok 5

Galerie Albertina

Tato věhlasná galerie a muzeum umění je domovem pro jednu z největších sbírek výtvarného umění na světě. Najdete zde celkem 44 000 obrazů a obrovské množství dalších uměleckých skvostů. Jsou zde díla od mistrů jako Leonardo da Vinci, Michalangelo, Raffael, Rembrandt nebo Rubens.

Krok 6

Motýlí dům

V tropickém motýlím domě si můžete v dokonalé imitaci tropického pralesa prohlédnout stovky živých a volně poletujících motýlů.

Krok 7

Uměleckohistorické muzeum

Uměleckohistorické muzeum je jedno z nejstarších a nejvýznamnějších muzeí výtvarného a dekorativního umění na světě a nabízí díla od mistrů jako Jan van Eyck, Dürer, Arcimboldo, Rubens Michelangelo, Santi nebo Brueghel.

Krok 8

Hundertwasserhaus

Hundertwasserhaus je jedinečný dům prokazující zajímavou architekturu vídeňského architekta Hundertwassera. Dům je porostlý trávou, keři a stromy a celá jeho fasáda vypadá jako mozaika z barev.

Krok 9

Rakouské národní divadlo Burgtheater

ESL jazyková škola již jistě poučila ty, kteří se učí německy, že Burgtheater je jedno z nejstarších a nejvýznamějších divadel všech německy mluvících zemí. Jedinečný styl tohoto divadla se nazývá “burgtheaterstil“ a zdejší scéna uvádí mezinárodní, ale i domácí kousky.

Krok 10

Karlskirche

Výstavba kostela Karlskirche byla zahájena po epidemii moru v roce 1713 a byla dokončena v roce 1737. Kvůli tomu byl také zasvěcen sv. Karlu Boromejskému, ochránci proti moru.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-prohlednout-z-vidne-nejdulezitejsi-tipy.html